Великий десантний корабель РФ "Орськ", який був знищений українськими Військово-Морськими силами в Бердянську, міг перевозити 20 одиниць танків і 400 десантників.

Як повідомляє УНІАН, про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

"Знищений корабель у Бердянську міг перевозити до 20 танків, 45 БТРів і 400 десантників. Це величезна ціль, яка була вражена нашими військовими", - сказала вона.

Крім того, цей російський корабель залишив темний слід в історії, беручи участь в окупації Криму.

Так, активісти InformNapalm ще в січні 2020 року вивчили профілі російських військових в соціальних мережах, де виявили одного з моряків БДК "Орськ", якого нагородили медаллю "За повернення Криму".

До того ж у січні 2020 року волонтери встановили, що командир корабля Сергій Скворцов був нагороджений медаллю За "повернення Криму".

Нагадаємо, великий десантний корабель російських окупантів "Орськ" був знищений у четвер вранці українськими Військово-Морськими силами біля Бердянська.

У соцмережах пишуть, що один корабель потонув, ще два палають, а разом із ними знищено склад боєприпасів та цистерни з паливом.Пошкоджено ще два кораблі, знищено резервуар на 3000 тонн палива. Пожежа перекинулась на склад боєприпасів ворога.

Читайте також: Гірше, ніж в СРСР: росіяни в магазинах б'ються через мило. Митися вже нічим.

Не пропустіть: Фото яхти Путіна, на якій він загине від блискавки за прогнозами Нострадамуса.

Також повідомлялося, що у Путіна вже прямо погрожують боями з військами НАТО. Заява.