Багато хто погодиться, що конфлікт Москви і Києва сягає корінням ще за часів СРСР. Ще б пак, Україна в 1991 році успадкувала від СРСР майже мільйонну армію і третій у світі ядерний арсенал, чому Росія не дуже була рада і з цієї причини не хотіла визнавати незалежність країни. Через 30 років Путін, схоже, знайшов спосіб якомога знову "приручити" українців.

Президент Росії Володимир Путін в ніч на 24 лютого оголосив про початок війни проти України, назвавши її "спеціальною військовою операцією зі звільнення російськомовного населення в Донбасі". Звичайно ж зараз, коли 22 дні вже йде це криваве протистояння і його жертви обчислюються тисячами, можна говорити про ультиматум.

Так, зі слів прес-секретаря президента Туреччини, Ібрагіма Калина, стало відомо, на яких умовах Володимир Путін готовий підписати мирну угоду з Президентом України Володимиром Зеленським.

У телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом Путін перерахував вимоги до України, які він вважає умовою виведення військ.

Розмова відбулася 17 березня з ініціативи Путіна, стверджує прес-секретар президента Туреччини, адже саме він неодноразово пропонував себе в якості посередника між Києвом і Москвою для припинення вторгнення Росії в Україну. Крім того, Ердоган запропонував Анкару або Стамбул як місце для проведення переговорів Зеленського і Путіна.

Путін у розмові з Ердоганом озвучив список вимог до України, виконання яких вважає необхідною умовою припинення вторгнення.

У список вимог входить:

  • нейтральний статус України та її відмова від вступу до НАТО;
  • роззброєння України до такого рівня, який Кремль визнає достатнім;
  • забезпечення "захисту російської мови в Україні";
  • а також те, що Путін називає "денацифікацією".

Ще одна група вимог Путіна стосувалася тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Криму. Ось тільки Калин не став розкривати змісту цих пунктів.

"Путін заявив, що ці питання можуть бути вирішені шляхом прямої розмови з Зеленським", – заявив Калин.

Зазначимо, що Туреччина вважає ці вимоги прийнятними. І ще, за оцінками турецької сторони, для укладення і мирної угоди може знадобитися кілька тижнів.

Раніше Hyser писав, що під час обстрілу Києва загинула відома українська актриса.

Також наш портал повідомляв, що Арнольд Шварценеггер звернувся до російських військових.

Нагадавши, що в Миколаївській області розстрілюють ветеранів АТО.