Українцям розповіли, які документи потрібні для перетину блокпостів і як себе вести

У зв'язку з триваючою в Україні війною з Російською Федерацією, уряд посилив контроль пересувань автомобілів по країні за допомогою контролю на блокпостах. Інформаційний портал "УНІАН" розповів про те, які правила зараз діють на блокпостах.

Так, блокпост - це контрольно-пропускний пункт, які встановлюється на в'їзді та виїзді з територій, де встановлено воєнний стан. На блокпостах завжди присутня озброєна охорона і співробітники силових структур, які перевіряють машини.

Для того, щоб швидко і без проблем пройти блокпост, слід дотримуватися кількох правил. Так, під'їжджаючи до блокпосту, необхідно знизити швидкість машини. Варто заздалегідь підготувати документи для проходження контролю.

Також варто погасити фари і включити аварійне світло. Заборонено вести відеозйомку блокпоста і залишати автомобіль без дозволу силовиків. Слід чітко відповідати на їхні запитання і бути готовим до того, що вони накажуть відкрити багажник. Також заборонено заходити за спини військовослужбовців при огляді ТЗ.

Варто також відзначити, що в мережі почала поширюватися інформація про те, що чоловікам, які намагаються покинути територію бойових дій, вручають повістки. Люди публікують фотографії повісток в соцмережах, а дружини бояться, що їх чоловіків заберуть в армію.

З початку війни Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію і попросив чоловіків, які залишають свої населені пункти стати на облік за місцем проживання. Цю ж інформацію підтвердив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. За його словами, чоловіки призовного віку, у яких немає білих квитків, отримують повістки на блокпостах, щоб вони пішли і записалися до реєстру.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що під час обстрілу Києва загинула відома українська актриса.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Арнольд Шварценеггер звернувся до російських військових.

Також "Hyser" писав, що в Миколаївській області розстрілюють ветеранів АТО.