Для того, щоб збити ракету, українським солдатам не довелося вдаватися до спеціалізованого ППО

Через деякий час після початку вторгнення в Україну, російські війська все частіше почали застосовувати стратегічні крилатi ракети типу "повітря-земля", зокрема моделі Х-101. У Вінницькій області українським військовим вдалося збити таку ракету використовуючи Не засоби протиповітряної оборони, а звичайний кулемет. Про це у своєму зверненні заявив голова Вінницької обласної Військової адміністрації Сергій Борзов. Відеозвернення опубліковано в Telegram.

Борзов зазначив, що ракета була збита українськими військовими пару 13 березня на території Вінницької області. За його словами, це вдалося, оскільки ракета летіла дуже низько. Він також звернув увагу на те, що Х-101 позиціонується як надсучасна і наддорога ракета.

Цей інцидент свідчить про те, що її можна збивати, у зв'язку з чим він закликав усіх, у кого є яка-небудь вогнепальна зброя пробувати збивати ці крилаті ракети. Вони летять досить низько над землею і практично всього в один і той же час.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кого відправлять у військову частину під час другої хвилі мобілізації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ВП пообіцяли відновити всі пошкоджені в результаті війни будинки.

Також "Hyser" писав, що у Києві почали маскувати ковбасу"Московську".