Ніхто не стане заперечувати, що війна - це найжахливіше, що може трапитися в житті людства, адже це біль, сльози, втрати і смерть. Не дивно, що під час війни у людей змінюється психіка - те, що здавалося колись жахливим, стає нормальним і навіть буденним. І навіть стираються якісь грані пристойності.

Так, жителів таких українських міст, як Київ, Харків, Суми, Чернігів та багатьох інших, Національна поліція України вже неодноразово попереджала про велику ймовірність мародерства в квартирах і показувала мітки, які можуть залишати зловмисники на дверях.

Вся справа в тому, що у зв'язку з нападом Росії на Україну, багато жителів обласних центрів залишають свої будинки і їдуть в більш безпечне місце, наприклад, в села або в Західну Україну. Мародери ж щосили користуються такою ситуацією і намагаються нажитися на чужому горі.

Так, останнім часом жителі Дніпра почали помічати дивні "мітки" на вхідних дверях своїх квартир. Про це повідомляти "Дніпро Оперативний" в Telegram-каналі.

Як виявилося, щоб перевірити, чи є мешканці в квартирі, грабіжники вставляють сірник в отвір вхідних дверей і таким чином обчислюють порожні квартири.

"Сусіди, якщо ви побачили такі "позначення" обов'язково їх приберіть, якщо ж ви помітили підозрілих і не знайомих людей в під'їзді повідомляйте в поліцію!", - закликають в повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій теж не заперечують активізацію діяльності мародерів у містах-мільйонниках.

"Користуючись складною ситуацією, яка відбувається в державі, зловмисники посилено проявляють себе. Злочинці визначають будинки, з яких тимчасово виїхали люди і виносять з них всі цінні речі. Для цього вони залишають мітки на дверях, приклеюючи візитні картки на замки. Якщо рекламна візитка залишається довгий час недоторканою, то зловмисники розуміють, вдома нікого немає. Тому рекомендуємо обривати всі сторонні предмети, поміщені на замках", — сказано ще в одному повідомленні.

Нагадавши, раніше в Кремлі заявили, що Путін має намір взяти під контроль найбільші українські міста.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський не витримав і звернувся до заходу:"російські ракети вдарять і по вас, і по НАТО".

Крім того, ми писали, що росіяни залишили ЗСУ незайману колону техніки з боєприпасами.