1582 загиблих мирних жителі за 12 днів - ось результат облоги Маріуполя. За словами Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, "обложений російськими окупантами Маріуполь" - це зараз найгірша гуманітарна катастрофа на планеті. Не дивно, що той, хто може, рятується від обстрілів та гуманітарної катастрофи у захоплених російськими військовими районах і виїжджає на Західну Україну.

Так, хтось певний час згоден перечекати в об'єктах соціальної інфраструктури (це школи, дитсадки та гуртожитки), але все-таки більшість шукають собі в найм квартири, або ж поселяються за наявності грошей, в готелях, садибах зеленого туризму та в приватному секторі областей, які ще не торкнулась війна.

А ще в Україні створили спеціальний сайт для біженців, які шукають безкоштовне житло - він називається "Прихисток".

Зазначимо, що влада на місцях в багатьох випадках намагається допомогти людям знайти більш дешеве житло та постійно просить власників квартир поселяти людей тільки за оплату комунальних послуг. Таких українців є чимало, от тільки в більшості випадків доводиться все ж розкошелюватись.

Львівська область наразі вже прийняла 200 тисяч переселенців. У Львові ціни на однокімнатні квартири починаються з 4500 грн, двокімнатні можна знайти за 6000 грн. При цьому за межами обласного центру житло значно дешевше. У Дрогобичі, наприклад, можна знайти "двушку" за 3000 грн.

Закарпатська область. У популярних у переселенців Ужгороді та Мукачеві оренда однокімнатної квартири починається з 3000 грн/місяць, двокімнатної — 6000 грн. Подобово квартири пропонують за 500−600 грн.

Івано-Франківська область до 11 березня, коли обстріляли район аеропорту, вважалася порівняно безпечним регіоном. Ціни на однокімнатні квартири починалися з 3000 грн, за оренду двокімнатної просили від 4500 гривень.

Тернопільська область найменш затребувана у тих, хто виїжджає, а тому й розцінки на оренду тут порівняно стабільні. В обласному центрі однокімнатні квартири пропонують за 2700 гривень, ціни на двокімнатні починаються із 4000 грн.

У Волинській області ціни на оренду однокімнатних квартир розпочинаються з 4000 грн. Такі ж розцінки у Чернівцях та у Рівному. Ціни на двокімнатне житло можуть відрізнятись у рази. Так, наприклад, у Рівному двокімнаті помешкання пропонують і за 5000 грн, і за 10 тис. гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російські війська атакували Україну з боку Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Чернігівській області.

Також "Hyser" писав, що Порошенко заявив, що підтримує Зеленського.