Два тижні запеклих боїв на території України позаду. За цей період українськими захисниками були знищені, поранені або взяті в полон близько 25% російських військовослужбовців, які зайшли в Україну, а більше 12-ти тисяч більше ніде не зможуть воювати, бо поїхали додому в трунах. В такій ситуації, на думку багатьох політиків, варто вже домовлятись керівництву двох держав.

Президент України Володимир Зеленський регулярно закликає президента країни-окупанта Володимира Путіна до прямих переговорів. Однак, Путін чомусь їх всіляко уникає.

На фоні цього навіть у європейських офіційних осіб дедалі менше сподівань, що зупинити війну в Україні вдасться за допомогою дипломатичних каналів.

Так, наприклад, прем'єр Ізраїлю Нафталі Беннет неодноразово радив українському президенту прийняти пропозиції Росії для закінчення війни. Мова йде про "демілітаризацію", нейтралітет України, а також визнання анексії Криму та так званих "республік" Донбасу.

При цьому президент Зеленський заявляє, що він готовий сісти за стіл переговорів з Путіним, який почав війну проти України, але при цьому не готовий зраджувати інтереси свого народу.

Більше того, 8 березня Зеленський заявив, що Володимир Путін помиляється, якщо думає, що українців можна зламати чи змусити здатися, а бажання знищити Україну він порівняв із хворобою.

У Кремлі ж заявили, що не відкидають можливості особистої зустрічі президентів Росії й України Володимира Путіна та Володимира Зеленського, назвавши таку зустріч "концептуально можливою". Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, додавши, що вона відбудеться лише після "результативних" переговорів на рівні міністрів і делегацій.

"Ніхто не виключає зустрічі Путіна та Зеленського, концептуально вона можлива, але спочатку переговорники мають виконати свою частину роботи" - заявив чиновник.

За його словами, позиції російської сторони відомі, вони чітко сформульовані та доведені до відома українських перемовників.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російські війська атакували Україну з боку Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Чернігівській області.

Також "Hyser" писав, що Порошенко заявив, що підтримує Зеленського.