IBM, H&M, Adidas, Nike, Puma, Levi's, IKEA, Volkswagen, Audi, Porsche, Estee Lauder, Apple, Microsoft, Lego і багато інших зарубіжних корпорацій відтепер нічого не виробляють і не продають в Росії. А все через протест, що Путін напав 24 лютого на мирне населення України.

За останню ніч Росію покинули журнал National Geographic, компанія ТOEFL( іспит англійської мови для вступу в Іноземні вузи), додаток для знайомств Feeld, а також Американські виробники продуктів харчування і кормів для тварин Mondelez International і Mars.

Про це сказаний в листя генеральних директорів компаній.

Більш того, а меріканський виробник вирішив не тільки припинити інвестиції в російський бізнес, але і зупинити імпорт в країну і експорт з неї своєї продукції.

"Як продовольча компанія ми скорочуємо всі несуттєві види діяльності в Росії. Ми зосередимо нашу діяльність на базових пропозиціях, припинимо все нові капітальні вкладення і припинимо витрати на рекламу", – йдеться в листі глави Mondelez.

При цьому в компанії відзначили, що вони будуть продовжувати оцінювати ситуацію і при необхідності вносити коригування.

Відзначимо, що Mars працює в Росії більше 30 років, а Mondelez International - більше 20 років.

При цьому Mars з 1991 року інвестувала в російську економіку понад 2 млрд доларів. Так, було побудовано і модернізовано 10 фабрик з виробництва кондитерських виробів і жувальної гумки, кормів для домашніх тварин, соусів для приготування страв.

У портфель брендів Mars входять Snickers, Twix, Bounty, Milky Way, Жувальна гумка Orbit. А також компанія займається виробництвом кормів для домашніх тварин — Whiskas, Sheba і Pedigree.

Що ж стосується Mondelez International, то компанія володіє трьома заводами у Володимирській і Новгородській областях. Виробнику належать такі бренди як Oreo, Alpen Gold, Cadbury, Milka, Toblerone, Barny, Halls та інші.

Раніше Hyser писав, які банки виплачують 6500 гривень допомоги від держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПриватБанк, Монобанк, Ощадбанк і Райффайзен ввели кредитні канікули.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, про що Україна і Росія домовилися на третьому раунді переговорів.