Пішов третій тиждень, як триває оборона України від російських окупантів, що прийшли на українську землю під виглядом "миротворців". Кремль уже програв, якщо оцінювати ситуацію з військової, економічної і моральної точки зору. Залишилось окупантів витіснити з території України і в цьому тепер може допомогти кожен українець.

Так, Міністерство цифрової трансформації закликало всіх, хто має бажання допомогти ЗСУ, фотографувати та знімати на відео окупантів і їхню техніку. А далі необхідно надіслати кадри до чатбота єВорог в Telegram через СМАРТФОН @evorog_bot

Про це повідомила пресслужба міністерства.

"Кожен із вас може допомогти нашій армії виявити місце перебування російських військ в Україні. Фотографуйте та знімайте на відео окупантів і їхню техніку та надсилайте кадри до чат-бота в Telegram через СМАРТФОН https://t.me/evorog_bot", - зазначили у відомстві.

"Завдяки вашим фото й відео наша армія зможе бачити переміщення ворога в реальному часі та знешкодити його. Допоможете армії — допоможете Україні", - наголосили в Мінцифри.

Практично алгоритм виглядає так:

  • по-перше, необхідно натиснути Авторизуватися та підтвердите особу через застосунок "Дія";
  • по-друге, вибрати, що саме ви бачили - техніку чи окупантів;
  • надіслати фото- чи відеопідтвердження;
  • вибрати область та вказати геолокацію, на якій помітили ворога;
  • описати подробиці того, що побачили.

"Це потрібно, щоб збирати більш якісну інформацію та щоб диверсанти не могли спамити фейковими фото чи відео", - зазначили у відомстві.

Після перевірки дані будуть відправлені до Збройних сил України.

Раніше ми повідомляли, що Путіна залишать одного: російські чиновники масово звільняються, бо не очікували такого удару через санкції.

Крім того, ми писали, що Лавров обмотував пальці проводами, сильно нервуючи на переговорах з Кулебою. Відео.

Тим часом, як ми повідомляли, Путіну не розповідають правду про бої в Україні і він думає, що перемагає.