З 5-ї години ранку 24 лютого, коли президент Росії Володимир Путін оголосив про "спеціальну миротворчу операцію", в Україні триває повномасштабна війна. ЗСУ та тероборона вже другий тиждень стримують багатотисячну навалу російського війська, хоч із захоплених у противника документів зрозуміло, що Путін сподівався захопити Україну за лічені дні.

Так, на сьогоднішній день сухопутні війська Росії атакують з півночі, півдня і сходу, російська авіація бомбить міста Київ, Харків та Житомир, а під ракетні обстріли потрапили чи не всі регіони України.

От тільки за два тижні бойових дій росіяни змогли захопити лише один обласний центр - Херсон, ще кілька українських міст - в облозі, а також взяти під контроль дві атомні станції - в Чорнобилі та Енергодарі. На інших напрямках Збройні сили України стримують атаки противника.

При цьому, як українське керівництво, так і західні союзники України переконані, що перемога України неминуча і треба лише дочекатись якийсь час, щоб це зрозумів і Путін.

Свою точку зору у майже годинному інтерв'ю для студії Дмитра Гордона висловив і авторитетний аналітик та журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Він вважає, що наразі Володимиру Путіну буде складно оголосити про закінчення війни в Україні, бо тоді стане публічною інформація про кількість загиблих в Україні російських військових.

Саме з цих причин Христо Грозєв прогнозує, що Росія спробує "заморозити" війну, розв'язану проти України. На його думку, вона це зробить за 7-10 днів.

Раніше ми повідомляли, що Путіну не розповідають правду про бої в Україні. Він думає, що перемагає.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з Росії спробував втекти глава Центробанку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська масово ховаються в українських лісах.