Російсько-українська війна, яку 24 лютого розпочав президент Росії Володимир Путін, приймає для нього все більш похмурий оборот. Так, експерти в усьому світі вважають, що цю війну Путіну вже не виграти, скільки б вона не тривала і якими б жорстокими методами він її не вів. Ось тільки від безсилля він може зробити непоправне.

Так, директор Національної розвідки Сполучених Штатів Авріл Хейнс вважає, що Президент Росії Володимир Путін найближчим часом може вдатися до ескалації в Україні. А все тому, що зараз "Путін злий і засмучений".

"Наші аналітики вважають, що Путіна навряд чи зупинять нинішні невдачі російської армії і що він може піти на ескалацію, подвоївши свої зусилля, щоб домогтися обеззброєння України", – заявила Авріл Хейнс на щорічних слуханнях комітету з розвідки Палати представників з міжнародних загроз.

За її словами, при такій високій напруженості завжди є ймовірність "ненавмисної ескалації".

Крім іншого, вона констатувала, що аналітики в розвідспільноті не помітили змін в ядерній політиці Росії, крім тих, які були виявлені під час колишніх міжнародних криз.

А ось директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що Путін зараз "злий і засмучений" через свої невдачі.

"Я думаю, що Путін зараз, ймовірно, подвоїть ставку і постарається розчавити українську армію, не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення", – заявив Бернс.

У той же час ЦРУ не бачить можливості для Путіна досягти своєї мети захопити Київ і замінити уряд Володимира Зеленського на промосковське маріонеткове керівництво.

Зазначимо, що інші аналітики також вказують на путінську ескалацію.

"Загнаний в політичний, військовий, дипломатичний кут, Путін стає більш небезпечним. У нього немає вибору, крім здійснення ескалації, включаючи використання зброї, про яку страшно і думати. Захід повинен знайти спосіб, яким Путін може врятувати себе, щоб тим самим врятувати Європу", — вважає, наприклад, експерт Лорі Гарретт.

Також наш портал опублікував відео, на якому російський пілот, який бомбив житлові квартали мирного Чернігова, розповідає, як він це робив.

Нагадавши, від Путіна намагається втекти глава Центробанку.