На 14-тий день війни російська армія несе втрати в усіх напрямках фронту в Україні, повідомляє Генеральний штаб ЗС України. Більш того, російські військові на деяких напрямках намагаються ухилятися від прямого вогневого контакту з українськими військами, адже вже всі зрозуміли, що радісно зустрічати їх з хлібом і сіллю ніхто не збирається.

Так, стало відомо, що в Харківській області Збройні Сили України спільно з частинами Національної гвардії та територіальної оборони повністю знищили ворожу базу біля Дергачів. Саме звідти вівся обстріл одного з районів Харкова. Ворог був змушений відступити і втекти в ліс, назад в Росію.

Про це заявити у Facebook голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

"Наші військові дали чергову відсіч ворогові в напрямку Дергачів. Вночі сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії і Теробороні перейшли в контрнаступ на позиції артилерії і реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова", - повідомив він.

Після невдалого опору ворог вдався до втечі, при цьому кинув військову техніку у вигляді важкого озброєння.

"Це дуже значний успіх, тому що саме звідти були обстріли району Олексіївка міста Харкова", – пояснив Синєгубов.

За словами військового, частина армії РФ ховається в лісових масивах у напрямку до Бєлгорода, тому місцеве населення просять бути обачними і по можливості сприяти пошуку.

До речі, російські війська все ще намагаються оточити і захопити Харків. Про це сказано у зведенні Генштабу станом на 12.00 сьогодні, 9 березня. При цьому місто повністю знаходиться під обороною ЗСУ. Російська армія не здійснює активних наступальних дій, але продовжує наносити ракетно-бомбові удари по житловій інфраструктурі на околиці міста.