В ніч на 8 березня 2022 року під час авіаударів російських військ по житловим районам наших міст у Сумах загинув чемпіон України з самбо Артем Прийменко.

Хлопцю було 15 років. Разом з ним загинули тато, мати, бабуся та два молодші брати Єгор та Кирило.

Про це повідомив Facebook його тренер Євген Леоненко.

"Артем — неодноразовий переможець чемпіонатів України з боротьби самбо, — розповів тренер про вихованця. — Торік він отримав золоту медаль у Херсоні у вазі 88 кг. Отримав місце у збірній команді України на чемпіонат світу у Нідерландах. Він був дуже перспективним. Наш вихованець, наш спортсмен… Велике горе для родини самбістів, родичів та для нас усіх».

За даними голови Сумської облдержадміністраціі Дмитра Живицького, російська бомба влучила у приватний будинок по вулиці Роменській, де й проживала сім’я Прийменків, і знищила його вщент. У будинку було 9 людей, всі вони загинули.

Прийменко — неодноразовий переможець чемпіонатів України з боротьби самбо, чемпіон Відкритого всеукраїнського турніру lll Дитячий фестиваль самбо.

Зазначимо, що це не перша втрата українського спорту на війні з російським агресором. Так, раніше на фронті загинув вихованець львівських "Карпат" Віталій Сапило, внаслідок обстрілу Чернігова пішов із життя кік-боксер Євген Звонок, а під час боїв за Харків загинув український біатлоніст Євген Малишев, якому було 19 років.

Нагадаємо, також наш портал опублікував відео, на якому російський пілот, який бомбив житлові квартали мирного Чернігова, розповідає, як він це робив.