Енергодар попрощався із загиблими героями! а в цей час тисячі російських солдатів пропадають безвісти...

У місті Енергодар Запорізької області в понеділок, 7 березня, попрощались з українцями, котрі до останнього охороняли Запорізьку АЕС. Вони загинули від руки російських окупантів, через які атомна станція 4 березня спалахнула. Так, один снаряд потрапив до приміщення навчального та лабораторно-побутового корпусу та спровокував пожежу.

Вшанувати пам'ять героїв прийшли сотні людей. Про це повідомив у Telegram мер Енергодару Дмитро Орлов.

"Енергодар прощається із загиблими героями Євгеном Уколовим та Михайлом Фроликовим, які захищали Запорізьку АЕС", – йдеться у повідомленні.

На даний момент відомо, що в Енергодарі під час боїв загинули троє бійців Національної гвардії України.

До слова, наразі на Запорізькій АЕС в Енергодарі перебуває 500 російських окупантів, ще близько 1000 – у місті.

Окупанти використовують захоплені українські АЕС як військові бази, повідомив керівник НАЕК "Енергоатом" Петро Котін. Загарбники розраховують, що їх не вибиватимуть, бо українські військові, на відміну від російських, не стрілятимуть АЕС.

До слова, Запорізька атомна електростанція – це найбільша електростанція у Європі. У ній розташовано 6 енергоблоків, зараз працює лише один – четвертий.

Зазначимо, що Україна вже закликала світ відреагувати на атаку на атомну станцію, попередивши, що у разі пошкодження цього об'єкта наслідки у шість разів можуть перевищити наслідки аварії у Чорнобилі.

Раніше Hyser писав, що російські війська продовжують діяти в рамках наступального плану, зараз вони намагаються оточити шість міст - Київ, Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь і Миколаїв.

Також наш портал повідомляв, що у Росії на кладовищах вже вириті сотні свіжих могил.

Нагадаємо, відомий російський олігарх звів рахунки з життям.