Війна між українським народом і російсько-нацистськими загарбниками триває 12-й день. З особливою люттю ворог знищує інфраструктуру Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Ірпені, а також цілеспрямовано вбиває мирних жителів.

Про ситуацію в регіоні у своєму відеозверненні 7 березня заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Відважно захищають нашу землю військові. Безстрашно виходять проти окупантів мирні жителі міст. У столиці ми сьогодні робимо все для життєзабезпечення міста. Для створення резерву продуктів, ліків, товарів першої необхідності. Розподіляємо і надаємо допомогу тим, кому вона сьогодні найбільше потрібна", - розповів Кличко.

Також мер столиці, голова Асоціації міст України Віталій Кличко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю голови Гостомельської громади Юрія Прилипка.

"Загинув голова Гостомельської громади Юрій Прилипко. Коли роздавав людям хліб і ліки. Це мій колега, якого добре знаю по Асоціації міст, по нашій співпраці. Світла пам'ять Юрій Прилипко. Він до останнього подиху був з громадою. Дбав про людей", - написав Кличко.

Мер додав, що українські міста героїчно захищаються.

На щастя, з Ірпеня почалася евакуація людей, при цьому а в Бучі люди все ще сидять по підвалах.

Раньше ми показували, як живуть українці в метро, ховаючись від російських снарядів. Фото

Також наш портал повідомляв, що мер столиці попередив жителів Києва про те, що автомобілі, які припарковані з порушеннями, буду вилучатися і передаватися на потреби оборони.

Крім того,у мережі з'явилося фото розгромленої російської колони в Бучі.

Також була направлена гуманітарна допомога в Чернігів. Влада Києва намагається доставити гуманітарні вантажі в Бучу і Гостомель.

"Столиця готується до оборони. Прошу всіх киян зберігати витримку. Перебувати вдома або-при сигналі тривоги-в укриттях. Київ стоятиме!",- резюмував Кличко.