Ось уже декілька днів українська влада і громадяни просять НАТО закрити небо над Україною, а також закликають західних партнерів посприяти цьому. І правда, такий крок міг би суттєво знизити панічні настрої в Україні, бо "люди знали б, що зверху не впаде", а ЗСУ в свою чергу могли б сконцентруватися на знищенні сухопутних військ противника. От тільки у відповідь поки лунають одні відмовки та озвучуються причини, тому дехто вже не витримує.

Так, стало відомо, що радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не стримався та дорікнув західним партнерам України за пасивну позицію щодо протидії російській агресії. про це він написав у Twitter.

"Судячи з усього, нашим друзям приємно сидіти в затишних кафе Парижа, Берліна, Нью-Йорка чи Будапешта. Неспішно пити чорну каву з круасаном і довго дивитися на фотографії українських міст, які у прямому ефірі зносять з лиця землі", – написав Подоляк.

Чиновник наголосив, що українські міста навіть "вмираючи, все-одно борються", а ось Європа, яка цілком ймовірно може стати наступним полем для битви, слідкує за війною в Україні, однак сама залишається осторонь.

Раніше НАТО обговорило можливість участі Альянсу у російсько-українській війні, зокрема, забезпечення безпольотної зони. Але станом на сьогодні НАТО поки відмовляє в цьому, боючись, що спровокує таким чином кривавого диктатора Володимира Путіна до застосування ядерної зброї.

Разом з тим 6 березня Подоляк у зверненні до західних партнерів заявив, що поки алянс думає, війська РФ намагаються зруйнувати всі українські аеродроми.

"Щоб у нас не було ніяких літаків. Щоб ми не могли закрити небо самостійно. Щоб потім бомбити мирні міста і вбивати мирних жителів", - зазначив чиновник.

Раніше "Hyser" писав про те, що Росія готує другу хвилю вторгнення, про що вже попередили українців.

Також наш портал повідомляв, що російські офіцери переходять на бік ЗСУ.

Нагадуємо, що Зеленський розповів про потужні удари по армії Путіна.