Росія вже одинадцятий день продовжує військове вторгнення в Україну, розпочате 24 лютого за наказом Володимира Путіна. За цей час загинуло і було поранено безліч людей як з одного боку, так і з іншого. При цьому Росія визнає втрати своєї армії в ході бойових дій в Україні, але ніяких даних не наводить вже кілька днів. А ось Генштаб Збройних сил України каже, що з 24 лютого по 6 березня загальні втрати особового складу російських військ в Україні орієнтовно склали понад 11 000 осіб. Але є і ті, кого Україна взяла в полон.

Ті, хто старанно вчив історію, пам'ятають, що після Великої Вітчизняної війни чотири мільйони німецьких громадян відновлювали міста і промисловість Радянського Союзу в якості безкоштовної робочої сили. В України, схоже, буде така ж можливість.

На сьогоднішній день в полоні в України більше сотні російських військових і керівництву країни потрібно думати що з ними робити.

"Їх [окупантів] потрібно було б безжально знищувати на полі бою. Безжально просто. Але коли вони потрапили в полон - потрібно виконувати міжнародне право війни і Женевську конвенцію щодо поводження з полоненими. Ми-європейська армія, європейська країна, європейське суспільство, - не можемо порушувати Женевську конвенцію", — говорить радник глави офісу президента Олексій Арестович.

Саме тому Олексій Арестович повідомив, що розглядається можливість створення спеціальних таборів для полонених відповідно до норм міжнародного права.

Відомо, що частина полонених росіян зараз знаходяться на передових позиціях, так як відвезти їх звідти важко через триваючі бої, а деякі передані центральним органам влади або відправлені в регіони.

" Зараз, швидше за все, ми будемо приймати рішення, ну як, ми прийняли його заздалегідь, про централізоване утримання полонених за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато. Ці вимоги непрості, але мова вже йде про табори, тому що для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не вміщаються, як затриманих або заарештованих їх утримувати не вдається ",- заявив Арестович в інтерв'ю російському опозиційному політику Марку Фейгіну і в загальному ефірі телеканалів.

Відомо, що до таборів допускатимуть західних журналістів та міжнародні гуманітарні організації.

Раніше Hyser повідомляв, що у мережі з'явилося потужне відео, на якому видно, як професійно українська армія відбиває атаки противника.

Також наш портал повідомляв, що військові повстали проти Путіна: "ця бійня в Україні потрібна тільки йому! Виходьте на вулиці!"

Вас також може зацікавити: Він бомбив Україну! Ось як виглядає російський пілот-варвар. Він живий, взятий у полон>>>