На час дії воєнного стану в Україні ввели заборону на продаж готівкової валюти населення.

Фінансові експерти вважають, що регулятор прийняв правильне рішення, оскільки це допоможе зберегти стабільність національної валюти. На цей рахунок висловився керівник відділу аналітики ДК Forex club Андрій Шевчишин, який зазначив, що в цей непростий час державі валюта потрібна для закупівлі палива, озброєння і медикаментів. Про це пише "Апостроф".

Національний банк вжив таких заходів з метою уникнути паніки на валютному ринку, що могло призвести до обвалення курсу гривні, в чому впевнений член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін. Так що очікується, що це допоможе убезпечити гривню.


Тим більше що великій кількості біженців немає сенсу везти в Європу гривні, і вони масово кинулися б купувати валюту. Хоча в європейських країнах можна розрахуватися гривневою карткою, але для цього, правда, потрібно в банку для початку покласти гроші на карту.

"У цьому сенс обмежень, які не допускають подорожчання долара, його просто не можна купити законно", - підсумував Пензін.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, як працюватимуть зараз ПриватБанк, Монобанк і ОщадБанк.

Також наш портал повідомляв, що Росія через вторгнення в Україну протягне 30 днів, згідно з прогнозом фінансових експертів.

Нагадуємо, що у росіян будуть конфіскувати заощадження через вторгнення Путіна.