Втрати російської армії за 10 днів війни на Україні наближаються до втрат 10-річної війни СРСР в Афганстані. Так, за попередніми підрахунками Forbes українська армія знищила російської військової техніки щонайменше на 331 млрд рублів - або більш ніж 3 млрд долларів. Особливо жорстко бомблять цивільну інфраструктуру українських міст російські літаки, саме тому інформація про їх перехоплення викликає у українців лише радість та захват.

Так, російські окупаційні війська щоденно продовжують зазнавати втрат від ударів авіації та зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ. Згідно оприлюднених даних, за період з 24.02.2022 року по 4.03.2022 року Росія втратила 33 літаки, 37 гелікоптерів та 3 БпЛА ОТР.

В суботу, 5 березня, окупаційним військам довелось розпрощатись ще з декількома літаками. Про це повідомив радник Офісу президента Олексій Арестович на своїй сторінці у Facebook. За словами чиновника, якщо зберегти такі темпи, то незабаром в супротивника закінчаться повітряні судна, придатні для десантних операцій.

Арестович додав, що з двадцяти з лишком спроб вертолітних десантів росіянам вдалася лише одна - на Нову Каховку. З того часу жодного – всі знищуються.

Так, за останні дві доби було збито кілька штурмовиків Су-25, новітніх бомбардувальників Су-34 та гелікоптерів біля Чернігова, у Затоці під Одесою, у зоні ООС та у Харкові.

А голова Миколаївської ОДА Віталій Кім в суботу повідомив, що на Миколаївщині військові збили чотири ворожі гвинтокрили, один з морпіхів підразав відразу три російські одиниці. Відомо, що одного з пілотів українські військові взяли в полон.

Раніше Hyser писав, що у мережі з'явилося відео, на якому російський пілот, який бомбив житлові квартали мирного Чернігова, розповідає, як він це робив.

Також наш портал повідомляв про найнебезпечніші дороги Київської області, від яких краще триматися подалі.

Нагадаємо, полонені російські солдати розповідають як Путін відправив їх"на м'ясо".