В Україні триває десятий день війни. При цьому загальні бойові втрати російскої армії з 24.02 по 05.03 орієнтовно склали понад 10 000 осіб особового складу та ще російської військової техніки на суму 331,2 млрд рублів, або на близько 3 млрд доларів. Але саме страшне те, що путінська армія ще гірша, ніж свого часу була гітлерівська, бо вона воює не з військовими - вона воює з тими, кого мала таке "велике бажання захищати". Міністр оброни України Олексій Резніков повідомив нові деталі цього протистояння.

Генеральний штаб Збройних сил України продовжує надавати атуальну інформацію щодо ситуації на фронті.

Так, міністр оброни України Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook заявив про зміну плану дій РФ. За словами військового, Україна мужньо чинить опір російському агресору, чого Путін не очікував, і зараз настав карколомний перелом у російсько-українському протистоянні.

"Сьогодні, 5 березня, десятий день мужності Збройних Сил, гвардійців, прикордонників, рятувальників, бійців інших силових структур, всіх Українців, які героїчно тримають оборону. Завдяки всьому нашому народу плани кремля за дві доби підкорити українців, захопити великі міста, змістити керівництво держави та приєднати Україну до Росії провалилися", - написав міністр оборони України звертаючись до всіх захисників.

Олексій Резніков відзначив, що "великая" армія показала своє справжнє нутро - терориста-боягуза, який здатен нападати лише на цивільне населення - на дітей, на жінок, на неозброєне мирне населення.

За словами міністра, наразі найбільш уразливим є українське небо. Саме тому Росія почала активно застосовувати свій повітряний та ракетний потенціал.

Так, всі українці бачать, що авіацією всіх видів здійснюються бомбардування міст, селищ та цивільної інфраструктури, у тому числі критично важливої та небезпечної, як атомні та гідроелектростанції.

"Прицільні обстріли, бомбардування й ракетні залпи по житловим кварталам, школам, садочкам й лікарням, ворог знищує храми і церкви, обстрілює вокзали із тисячами жінок і дітей, що евакуюються, - це тактика переляканих шакалів. Але я впевнено кажу - за кожне життя, за кожну сльозу ворог відповість", - додав наостанок Олексій Резніков.

Раніше Hyser писав, що жителі Херсона вийшли на акцію протесту на підтримку цілісності України в захоплений росіянами центр міста та витіснили окупантів.

Також наш портал повідомляв, що на Херсонщині табір циган примудрився відвести у росіян танк.

Нагадаємо, українцям розповіли, як зв'язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.