3 березня будівлю Херсонської ОДА зайняв російський ворог.

От тільки з таким розвитком подій не згоден народ. Так, міський голова Херсона поінформував, що у мерії працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду.

Сьогодні, в суботу, 5 березня, жителі Херсона вийшли на мирний мітинг, щоб показати окупантам, що Херсон - це Україна. Люди кричать окупантам: "Додому! Росіяни, звільніть нас від своєї присутності", тримаючи в руках синьо-жовті прапори.

До слова, перед заходом активісти закликали учасників мати "гарячі серця" і "холодні голови", щоб "не провокувати орків".

Акція, що розпочалась о 10:00, проходить на центральній площі міста - площі Свободи.

При цьому солдати російської армії продовжують здійснювати обстріли мирних людей.

А ще люди на ходу поставили український прапор на БТР окупантів. Про те, що у Херсоні мирні мітингувальники зуміли відібрати в окупантів бронетранспортер уже підтвердив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Дивіться, як цей БТР пересувається вулицями міста під радісні оплески його мешканців.

Станом на 12:00 стало відомо, що місцеві таки витіснили россіян і окупанти втекли з центру Херсона.

Зазначимо, що про героїзм херсонців, які з 3 березня в оккупації, висловився і Президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що знає, наскільки складне рішення, коли в окупації люди виходять проти озброєних ворогів, відчуває, наскільки це ризиковано, але бачить, як наші люди відмовляються грати за правилами окупантів, залишаються українцями, залишаються з нашою державою, "навіть тимчасово опинившись у темряві".

Раніше Hyser писав, що армія РФ з 9 ранку по Києву припинила вогонь і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів з Маріуполя і Волновахи.

Також наш портал повідомляв, що з 5 по 8 березня відділення ПриватБанк продовжать працювати по всій Україні там, де це буде фізично можливо.

Нагадаємо, Володимир Зеленський емоційно звернувся до президента Путіна, розповівши йому, що той творить в Україні і як гинуть діти.