Верховна Рада підтримала президентський указ про загальну мобілізацію, але передбачені винятки.

Уточнюється, що мобілізація не торкнеться працівників, що забезпечують функціонування критично важливих галузей. Відповідну заяву зробив у своєму Telegram-каналі глава Мінагрополітики Роман Лещенко.

Таким чином до загальної мобілізації не підлягатимуть сільськогосподарські працівники, зайняті на посівній. Адже незважаючи на те що в Україні було оголошено воєнний стан, посівна кампанія в країні повинна бути проведена вчасно і в запланованих обсягах.


Міністр зазначив, як це важливо для країни, адже продовольча безпека має не меншу значимість за військову. У зв'язку з цим держава навіть спростила процедуру сертифікації насіння, яке використовуватиметься в посівній кампанії. Зокрема, тепер для насіння, закупленого за кордоном, буде достатньо наявності сертифіката країни-виробника.

Крім того, відстрочку від мобілізації на військову службу отримають не тільки працівники цієї галузі. На неї також можуть розраховувати і військовозобов'язані працівники інших критично важливих галузей економіки, без яких повноцінна робота цих галузей неможлива.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі показали фото розгромленої російської колони в Бучі. Вийшло справжнє кладовище посеред міста.

Також наш портал повідомляв, що російські військові кидають гранати в мирних жителів України, що призводить до страшних наслідків.

Нагадуємо, що кажуть росіяни про вторгнення в Україну.