Вранці 24 лютого Росія нахабно атакувала Україну. Президент держави-агресора Володимир Путін цинічно заявив, що не окупуватиме Україну, але вимагає ЗСУ здатися. Але цього не сталося і тоді російська армія, як сарана, почала знищувати все на своєму шляху.

Всього за 4 дні агресії російські збройні сили знищили 1114 об'єктів військової інфраструктури України, але і це ще не все. Так, окупаційні війська неодноразово обстрілювали об'єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки, школи, садки та пологові будинки, а також мирних жителів, що призвело до руйнувань і смертей в Україні.

Крім того, в ході боїв в аеропорту Гостомель, що знаходиться недалеко від Києва, знищений найбільший у світі турбореактивний літак Ан-225 "Мрія".

"В результаті повітряної атаки на Гостомель був спалений літак Ан-225", — 27 лютого повідомила прес-служба Держспецзв'язку України з посиланням на мера Бучі.

Як пізніше зазначив Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі, літальна машина сильно постраждала під час пожежі.

Вже відомо, що для відновлення літака буде потрібно три мільярди доларів і більше п'яти років. З точки зору практики це означає, що планер лайнера доведеться збирати з нуля, а це не має ніякого сенсу.

Відзначимо, що незважаючи на те, що "Мрія" була побудована ще за часів Радянського Союзу у 80-х роках минулого століття, технічні характеристики літака досі вражали.

Так, при вазі в порожньому стані в 314 тонн літак мав максимальну злітну вагу 640 тонн і міг перевозити 250 тонн вантажу. Його максимальна дальність польоту - 10 000 миль. Крейсерська швидкість "Мрії" досягала 850 км/год, практична стеля – 12 тис.метрів.

Відомо, що за весь час "Мрія" здійснила понад 200 вантажних рейсів. Зокрема, у квітні 2020 року літак доставив з Китаю до Німеччини (М.Лейпциг) вісім мільйонів медичних масок, а в Україну — 103 тонни різних медичних товарів для боротьби з коронавірусом.

Раніше Hyser писав, що полонений російський солдат у сльозах попросив вибачення в українців.

Також наш портал повідомляв, що у Росії вже піднімають чарки за упокій Путіна і всієї системи.

Нагадавши, "Київський привид" продовжує кошмарити російську армію.