Українцям, які планують виїжджати з Києва чи Київської області потрібно знати про найнебезпечніші напрямки. Ці дороги краще об'їжджати і заздалегідь прокладати свій маршрут за допомогою навігаторів або електронних карт, які показують затори і перекриття. Наприклад, той же сервіс Google-карти.

Як розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, найбільш небезпечними є наступні напрямки:

Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макарів, а також північ Вишгородського району.

"Бучанський район. Ситуація під контролем, але напружена. Макаров знаходиться під постійним обстрілом. Буча, Ірпінь – Гостомель-вночі велися бої. Ворог розташував техніку вздовж Немішаївської громади, Михайлівської Рубежівки, сіл Мила та Бузова. Зараз в районі готуються до евакуації людей і доставки гуманітарної допомоги", - зазначив Кулеба, якого цитує УНІАН.

У Бориспільському районі всі громади знаходяться під контролем. Комунальні служби та об'єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Зміцнюються межі району.

У Фастівському районі всі 9 громад під контролем. У селі Бишів в результаті вибуху є 4 поранених і одна людина загинула. Причини вибуху встановлюються. В районі триває відпрацювання диверсантів загарбників. Об'єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, послуги населенню надаються в повному обсязі.

У Білоцерківському районі ситуація залишається контрольованою. Вночі обстрілів не було, йде протидія диверсантам. Перебоїв з подачею електроенергії, води і газу не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим і населенню.

"Вишгородський район. Ситуація напружена, але контрольована. Північ району залишається окупованим ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Йде постійна перегрупування сил загарбника. У район надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. У захоплений Димер змогли передати медикаменти для місцевої лікарні і населення", - повідомив Кулеба.

У Броварському районі зафіксовано пересування ворожої техніки на півночі та південному сході району. На територію Баришівської громади зайшла ворожа техніка. В результаті вчорашніх обстрілів в с. Русанів Великодимерської громади зруйновано близько 20 приватних житлових будинків. У населеному пункті також відсутнє електро -, газопостачання та зв'язок. 3 березня спільними зусиллями Броварської районної Військової адміністрації та Великодимерської громади проводилася евакуація населення С. Русанів. У деяких населених пунктах району відсутнє енергопостачання та вода. Об'єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, послуги населенню надаються в повному обсязі.

В Обухівському районі ситуація контрольована, всі територіальні громади під контролем. Триває робота з відновлення пошкодженої інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

За словами Кулеби, загарбники продовжують накопичувати війська і техніку, обстрілюють житлові масиви і критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. У всіх районах Київщини триває боротьба з диверсійними групами.

Влада області займається доставкою гуманітарної допомоги в громади, які її потребують.

Тим часом, як ми вже повідомляли, полонені російські солдати розповідають, що Путін відправив їх "на м'ясо".

Нагадавши, раніше Олександр Лукашенко заявив, що якщо його війська зайдуть в Україну, то вони навіть не встигнуть вийти назад.

Також наш портал повідомляв, що білоруси повстали проти Лукашенка і звернулися до військових, заявивши, що проти України воювати не стануть.