Вранці 24 лютого 2022 року Росія напала на Україну з метою повної окупації всієї території країни. Ні США, ні Євросоюз не залишилися осторонь від цього жахливого рішення Володимира Путіна. Так, вже відомо, що втрати мільярдерів з Росії зросли вдвічі після нападу на Україну, а компанія" Північний потік-2 " збирається оголосити про банкрутство. Але і це ще не все.

Так, в середу, 2 березня, стало відомо, що Європейський союз відключив від міжнародної системи SWIFT сім російських банків і заборонив передавати в Росію банкноти євро, говоривши у рішенні Ради Євросоюзу.

"Всі ці банки, які ми перерахували в SWIFT... всі вони засновані на їх зв'язку з державою і прихованого зв'язку з військовими діями. Ми не пішли на повну заборону у всій банківській системі", - сказав високопоставлений чиновник ЄС.

Обмеження набудуть чинності через десять днів, з 12 березня. З цього дня також буде заборонено продавати, поставляти, передавати або вивозити банкноти євро в Росію, випливає з постанови ЄС.

Обмеження торкнулися банку ВТБ( другий за величиною в Росії), банків "відкриття», «Новікомбанк», «Промсвязьбанк», «Банк Росія», "Совкомбанк" і веб.

Заборона також буде поширюватися на будь-яку юридичну особу або організацію, зареєстровану в Росії, чиї майнові права належать більш ніж на 50% вищезазначених банків.

Банки з цього списку Обрані на основі зв'язків з Російською державою. Державні банки вже давно під санкціями. "Сбербанк» і "Газпромбанк" не були включені в список, оскільки вони є основними каналами розрахунків за російські нафту і газ.

Крім того, європейським країнам заборонено участь у проектах, співфінансованих рссійським фондом прямих інвестицій (РФПІ).

Відзначимо, що SWIFT-високобезпечна платіжна мережа, що з'єднує тисячі фінансових установ по всьому світу.

Вилучення Росії з SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилку грошей в країну або за її межі. Це серйозно вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни.

Раніше Hyser писав, що російські десантники відмовилися служити Кремлю і захоплювати Одесу.

Також наш портал повідомляв, що від вибуху російської бомби загинув український футболіст разом з мамою.

Нагадаємо, що до Росії вже почали відправляти перші ешелони з тілами російських солдатів, які намагалися захопити Україну