Ще кілька днів тому українці по всій країні шикувалися в черги в банкомати, щоб зняти готівку. Ще б пак, під час війни передбачити фінансову ситуацію в країні просто неможливо. Ось тільки в офісі Президента кажуть, що ситуація цілком контрольована.

Так, в ході військових дій держава одним з головних завдань визначило переведення розрахунків населення в безготівкову форму. Причина - зараз складно перевозити готівку по країні.

Таку заяву зробили в офісі президента. Про це написав у Facebook заступник керівника ВП Ростислав Шурма.

"Шановні українці! Розраховуйтеся, де можливо, банківськими картами, не готівкою! Сьогодні готівку складно перевозити по країні. Банківська система України працює, і так буде надалі. Зменшіть ризики для себе, магазинів та інкасаторів. Зроби свій внесок у перемогу. Плати карткою. Все буде Україна!"- зазначив він.

Відзначимо, що Глава НБУ Кирило Шевченко відзвітував перед українцями, що банки продовжують забезпечувати роботу відділень в умовах відсутності загрози життю і здоров'ю населення.

Що ж стосується банкоматів, то за словами головного фінансиста країни, по можливості їх поступово підкріплюють готівкою.

"Інкасатори банків щодня, ризикуючи життям, поповнюють банкомати готівкою. Однак я закликаю українців під час покупок віддавати перевагу безготівковим розрахункам. Зменшивши попит на готівкові кошти, ми зменшуємо ризик їх життю і здоров'ю", – сказав Кирило Шевченко.

До речі, в магазинах АТБ, Сільпо, заправках WOG в Україні тепер можна зняти готівку. Відомо, що на касах, що видають готівку, розміщені відповідні оголошення.

Виявляється, зняти до 6000 гривень на касі можна в торговельній мережі"Сільпо". Список магазинів, де така можливість доступна, опублікований на її сторінка у Facebook. Крім цього, таку ініціативу підтримали магазини "АТБ".

Кожен покупець магазину може зняти на касі до 6 тисяч. грн готівкою з платіжної картки будь-якого банку за умови оплати карткою покупки на будь-яку суму.

Раніше ми писали, що магазини АТБ попередили українців про продукти і про укриття.

Також необхідно знати, що під час воєнного стану українцям обіцяють своєчасно виплачувати пенсії.

Тим часом, у Росії починається справжній крах-рубль пробив дно. Скоро його будуть спалювати.