Оголошена Володимиром Путіним військова операція проти України триває третій день. Україна повідомляє, що за ці два дні повномасштабних бойових дій російські війська зазнали великих втрат - 3,5 тис. загиблих. При цьому кількість українців, які поповнюють ряди захисників своєї землі тільки додається. Схоже, Президент України Володимир Зеленський теж має намір залишатися в Києві до повної перемоги України.

Всі українці знають, що адміністрація президента США неодноразово закликала президента України Володимира Зеленського евакуюватися з Києва до Львова заради його ж безпеки. Ось тільки Зеленський на це заявляв, що всі ті, хто координує важливі сфери життя держави до останнього будуть залишатися в Києві і виконувати свої обов'язки.

При цьому Володимир Зеленський заявляє, що Росія застосовувала проти українців вже практично все: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів і десант, але українці протистоять всьому. Ось тільки не варто розслаблятися, адже ніч на неділю, зі слів глави держави, буде важчою, ніж день.

Так, весь день надходять повідомлення про просування військової техніки РФ до Маріуполя, тому в найближчі години місто готується до серйозної оборони.

Також на третій день війни Росії проти України йдуть активні бої за Миколаїв. Під ударом також Чернігів, Суми та Харків, Миколаїв.

"Особливо, увага, Київ. Не можна втратити столицю", - зазначає президент.

Він попередив всіх захисників і захисниць, що ворог буде застосовувати всі наявні у них сили, щоб зломити опір.

"Цієї ночі вони підуть на штурм. Ми повинні знати, що нас чекає. Повинні вистояти. Доля України вирішується саме зараз", - додав Володимир Зеленський.

Він закликав до опору і цивільне населення.

"Допомагайте, будь ласка, один одному, особливо людям похилого віку, самотнім, тим, кому зараз дуже важко. При кожній небезпеці переходите в укриття. Хто вже долучився до захисту, допомагайте обороні скрізь, де можна-закривайте знаки, які диверсанти залишають на дорогах, на будинках. Спалюйте ворожу техніку всім, чим можете. Якщо для загарбника навіть дитячий садок допустима мета, не залишайте йому ні найменшого шансу", - закликав Зеленський.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Росії почався Історичний обвал економіки відразу після вторгнення в Україну.

Також наш портал повідомляв, що українські військовослужбовці розбили російські танки, змусивши ворога відступити.

Нагадуємо, що Росія зазнала потужних втрат при вторгненні в Україну.