Давно всім відомо, що якщо нічого не робити в ситуації один на один з гарчить і скалить зуби собакою, то це надихає звіра, а загнану в кут жертву знерухомлює. США і Євросоюз довгий час лише попереджали Росію про застосування жорстких санкцій у разі військового нападу на Україну, але реалізували їх лише після початку справжнього конфлікту з застосуванням зброї.

Так, після визнання " незалежності "так званих" ДНР "і" ЛНР " блискавично відреагувала лише Великобританія. Відомо, що вдень 22 лютого прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив санкції проти п'яти російських банків (Промсвязьбанк, "Росія", Індустріальний ощадний банк, Чорноморський банк розвитку, Генбанк). Крім того, під рестрикції потрапили троє російських бізнесменів - Борис та ігор Ротенберги, а також Геннадій Тимченко.

При цьому новий санкційний пакет країн Заходу проти Росії на третій день війни виявився набагато серйозніше того, що був прийнятий раніше. Тепер значного удару буде завдано по російському фінансовому сектору, а також повинен дуже сильно постраждати військово-промисловий комплекс Росії.

У суботу, 26 лютого, стало відомо, що США і Євросоюз одночасно оголосили про введення нових санкцій проти Росії через вторгнення в Україну. Як заявив президент США Джозеф Байден, ці заходи повинні максимізувати довгостроковий вплив на Росію, зокрема, підірвати здатність РФ фінансувати і нарощувати свої збройні сили.

По-перше, Російську Федерацію готові відключити від Всесвітньої міжбанківської системи SWIFT. По суті це означає повну блокаду російських банків і фактичне припинення ведення бізнесу з Росією. Для розуміння-близько 70% імпорту Росії оплачуються в доларах і євро, а їх частка в розрахунках з експорту - трохи менше 90%.

По-друге, важливим елементом санкцій стануть обмеження у сфері високих технологій. Зокрема, це стосується поставок в Росію напівпровідників, комп'ютерів, лазерів і сенсорів, що критично важливо для російської оборонної сфери.

І хоча в Росії заявляють, що не бояться санкцій, але думки фінансових експертів в цьому одностайні.

"Чи вб'ють нові санкції економіку Росії прямо зараз? Ні! Але це дійсно буде дуже дорого коштувати, і можна констатувати, що в найближчі роки економіку Росії чекає падіння. Це буде криза, шок для економіки", - заявив інвестиційний банкір і фінансовий аналітик Сергій Фурса.

Раніше Hyser писав, що У мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Також наш портал повідомляв, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Нагадавши, українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.