Президент Росії Володимир Путін в ніч на 24 лютого оголосив про початок війни проти України, назвавши її "спеціальною військовою операцією" в Донбасі. І ось уже третю добу в багатьох регіонах тривають бої за територію. Президент України Володимир Зеленський заявив, що зброю не складе і захищатиме державу до останнього. При цьому українській стороні не зрозуміло що робити з убитими росіянами, так як Путін забирати їх не збирається.

Незважаючи на те, що атаки РФ тривають в усіх напрямках, за словами радника глави офісу президента України Михайла Подоляка, в даний час ситуація повністю контролюється ЗСУ по всій території країни.

При цьому відомо, що з початку війни Росії проти України було вбито понад 3500 російських солдатів при спробі захопити Україну. Водночас майже 200 окупантів українські захисники змогли взяти в полон.

У суботу, 26 лютого 2022 року, віце-прем'єр-міністр реінтеграції Ірина Верещук звернулася з проханням до Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Як виявилося, російська сторона жодним чином не турбується про убієнних.

Про це Верещук заявила на брифінгу 26 лютого.

Так, Ірина Верещук закликала Червоний Хрест вивезти з України тіла російських солдатів, а заодно і зібрати точні дані по вбитим. За її словами, це-гуманітарна потреба, що виникла після вторгнення РФ в Україну.

"Ми просимо, щоб Міжнародний Червоний Хрест допоміг вивести тіла російських солдатів в Російську Федерацію. Це-тисячі тіл окупантів... і ми просимо зробити так, щоб тіла російських окупантів покинули територію України і поїхали в РФ", – підкреслила вона.

Верещук уточнила, що на Росії повинні знати, скільки таких тіл і скільки окупантів сьогодні лежить на українській землі.

"Червоний Хрест, зробіть все від вас залежне, щоб вирішити цю гуманітарну проблему. Ми ще раз звертаємося до росіян: зробіть так, щоб тіл ваших синів, ваших чоловіків було менше. Інакше їх будуть тисячі. Ще раз прошу, перемога буде за нами!"- підсумувала свій виступ Верещук.

Раніше Hyser писав, що У мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Також наш портал повідомляв, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Нагадавши, українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.