Що може бути ароматніше і апетитніше запеченої свинячої шийки, з якої тече сік.

Таке блюдо можна подавати з овочами або з гарніром у вигляді пюре або макаронів. Також шийку можна подати в якості окремого блюда.

Для її приготування візьміть наступні інгредієнти:

* Свиняча шийка - 1800 г
* Часник-5 зубчиків
* Хрін - 1 ст. л.
* Гірчиця зерниста - 3 ст. л.
* Масло рослинне - 2 ст. л.
* Соєвий соус-2 ст. л.
* Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
* Паприка солодка - 1 ч. л.
* Червоний перець чилі-1 ч. л.
* Перець чорний мелений-1/2 ч. л.
* Сіль-2,5 ч. л.

Візьміть свинячу шийку, обсушіть її за допомогою паперового рушника, посоліть, додайте червоний перець, паприку, мускатний горіх, чорний перець, мелений часник, хрін, гірчицю, рослинне масло, соєвий соус. Натріть спеціями м'ясо і відправте в холодильник маринуватися на 8-10 годин.

Дістаньте м'ясо по закінченню зазначеного часу, покладіть його в пакет для запікання, щільно зав'яжіть і загорніть в два шари харчової фольги. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину 40 хвилин.

Після цього діставайте м'ясо з духовки, розріжте фольгу і пакет і таким чином розкрийте верхню частину м'яса. Увімкніть духовку в режим "Гриль" і запікайте м'ясо ще 10-15 хвилин при 170 градусах до утворення скоринки.

Коли пройде 15 хвилин, дістаньте м'ясо з духовки, накрийте його фольгою і дайте відпочити протягом 15-20 хвилин. Свиняча шийка готова, приємного вам апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати ніжне закусочне сало в баночках.

Також Hyser повідомляв рецепт ідеальних голубців зі сметаною за старовинним рецептом.

Нагадавши рецепт незвичайного сібаса з цибулею і грибами на сковороді.