У Нацбанку опублікували оновлений курс долара, який рухається до критичної позначки

У Національному банку України опублікували офіційний курс американської валюти по відношенню до гривнi на четвер, 24 лютого. Вартість встановлена на позначці в 29,25 гривень за Долар США, тобто українська валюта в порівнянні з минулим днем ослабла на 26 копійок. Про це повідомляє офіційна прес-служба НБУ.

Що стосується офіційного курсу євро, то він на четвер регулятором встановлений на рівні 33,17 гривень за євро. Це означає, що вартість гривні щодо євро в порівнянні з минулим днем знизилася на 27 копійок.

На міжбанківському валютному ринку України до четвертої години дня котирування вартості гривні до долара США встановилися на значеннях 29,55/29,60 гривень за Долар, а до Євро — 33,50/33,56 гривень за євро.

Варто відзначити, що протягом декількох останніх днів вартість гривні по відношенню до іноземних валют почала істотно знижуватися. Згідно з офіційним курсом Нацбанку, 23 лютого ціна одного долара для українців збільшилася на 51 копійку. За день до цього, у вівторок, 22 лютого, ціна гривні знизилася на 14 копійок порівняно з попереднім показником.

Експерти таке різке здешевлення української валюти пояснюють ескалацією конфлікту на сході з боку Російської Федерації, а також сплатою квартальних податків і активністю імпортерів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерт розповів, чи варто українцям терміново обмінювати свої гривні на долари.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям пояснили, що робити при відключенні Інтернету і мобільного зв'язку при нападі РФ.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, що буде з грошима на картах якщо почнеться вторгнення.