Всі погодяться, що слабосолений оселедець не просто популярна закуска, а й любов усього життя у кожного гурмана домашньої їжі. Зазвичай його подають з гарячою картоплею і маринованою або зеленою цибулею. Ніжні і апетитні шматочки оселедця, вдосталь приправлені рослинною олією, це ще й відмінне доповнення до вечері з друзями. Її, звичайно, можна купити в будь-якому магазині, але приготована вдома за старовинним рецептом буде у сто крат смачніше.

Кажуть, що оселедець - це здорове серце, довголіття, фізична сила, гарний настрій, відчуття ситості, імунітет, ментальне здоров'я і навіть красива шкіра. Ще б пак, в цій рибі величезна кількість жирних кислот омега-3, вітаміну D і вітамінів групи B.

Секретів приготування смачного домашнього оселедця і перевірених часом рецептів засолювання є безліч: в розсолі або без, з лимоном або гірчицею, з оцтом або маслом, по-голландськи або експрес-методом. Але найоптимальніший варіант-класичний.

До речі, для засолювання в домашніх умовах найкраще підходить охолоджений атлантичний або тихоокеанський оселедець.

Інгредієнт:
  • оселедець свіжоморожений-500 г - вибирайте красивих рибин, без пошкоджень шкіри;
  • цибуля ріпчаста-80 г;
  • масло рослинне-100 мл;
  • перець чорний горошком - 10 шт;
  • перець духмяний-6 шт;
  • коріандр горошком-1 ч. л.;
  • лавровий лист-2 шт;
  • сіль-2 ч. л.

Рибу попередньо потрібно розморозити. Якщо робити це правильно, то робиться це повільно в холодильнику на нижній полиці. Після відтавання рибу потрібно промити, ретельно її оглянути і визначити по запаху чи не зіпсована вона.

Далі оселедець потрібно очистити від нутрощів і добре промити в холодній воді.

Потім очистити від шкіри, кісток і розрізати філе на невеликі шматочки.

Тим часом, ріпчасту цибулю потрібно нарізати тонкими півкільцями.

Викласти в контейнер шар цибулі, на цибулю викласти шаром шматочки оселедця, рівномірно посипати 1 ч.л. солі, додати 1 лавровий лист, ½ ч. л. коріандру, 5 шт. чорного перцю горошком, 3 горошини запашного перцю.

Зверху викласти шаром цибулю півкільцями, наступним шаром шматочки оселедця посолити, додати 1 ч.л. солі, 1 лавровий лист, ½ ч. л. коріандру, 5 шт. чорного перцю горошком і 3 горошини запашного перцю.

Зверху викласти шаром ріпчасту цибулю і рівномірно залити рослинним маслом.

Контейнер накривається харчовою плівкою і оселедець 2 години потрібно витримати при кімнатній температурі.

Потім прибираємо контейнер з оселедцем на 2 дні в холодильник.

До речі, термін зберігання готової оселедця в холодильнику 7 днів.

Пам'ятайте, що для засолювання оселедця не можна використовувати йодовану або занадто дрібну сіль, так як перша спотворює смак, а з другої легко переборщити.

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати апетитні креветки з часником під пиво.

Також наш портал розповів про те, що рецепт смачного сібаса з овочами на сковорідці.

Нагадуємо, що ідеальні голубці зі сметаною за старовинним рецептом викликав фурор в мережі.