Всі погодяться, що слабосолений оселедець не просто популярна закуска, а й любов усього життя у кожного гурмана домашньої їжі. Зазвичай його подають з гарячою картоплею і маринованою або зеленою цибулею. Ніжні і апетитні шматочки оселедця, вдосталь приправлені рослинною олією, це ще й відмінне доповнення до вечері з друзями. Її, звичайно, можна купити в будь-якому магазині, але приготована вдома за старовинним рецептом буде у сто крат смачніше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКажуть, що оселедець - це здорове серце, довголіття, фізична сила, гарний настрій, відчуття ситості, імунітет, ментальне здоров'я і навіть красива шкіра. Ще б пак, в цій рибі величезна кількість жирних кислот омега-3, вітаміну D і вітамінів групи B.
Секретів приготування смачного домашнього оселедця і перевірених часом рецептів засолювання є безліч: в розсолі або без, з лимоном або гірчицею, з оцтом або маслом, по-голландськи або експрес-методом. Але найоптимальніший варіант-класичний.
До речі, для засолювання в домашніх умовах найкраще підходить охолоджений атлантичний або тихоокеанський оселедець.
- оселедець свіжоморожений-500 г - вибирайте красивих рибин, без пошкоджень шкіри;
- цибуля ріпчаста-80 г;
- масло рослинне-100 мл;
- перець чорний горошком - 10 шт;
- перець духмяний-6 шт;
- коріандр горошком-1 ч. л.;
- лавровий лист-2 шт;
- сіль-2 ч. л.
Рибу попередньо потрібно розморозити. Якщо робити це правильно, то робиться це повільно в холодильнику на нижній полиці. Після відтавання рибу потрібно промити, ретельно її оглянути і визначити по запаху чи не зіпсована вона.
Далі оселедець потрібно очистити від нутрощів і добре промити в холодній воді.
Потім очистити від шкіри, кісток і розрізати філе на невеликі шматочки.
Тим часом, ріпчасту цибулю потрібно нарізати тонкими півкільцями.
Викласти в контейнер шар цибулі, на цибулю викласти шаром шматочки оселедця, рівномірно посипати 1 ч.л. солі, додати 1 лавровий лист, ½ ч. л. коріандру, 5 шт. чорного перцю горошком, 3 горошини запашного перцю.
Зверху викласти шаром цибулю півкільцями, наступним шаром шматочки оселедця посолити, додати 1 ч.л. солі, 1 лавровий лист, ½ ч. л. коріандру, 5 шт. чорного перцю горошком і 3 горошини запашного перцю.
Зверху викласти шаром ріпчасту цибулю і рівномірно залити рослинним маслом.
Контейнер накривається харчовою плівкою і оселедець 2 години потрібно витримати при кімнатній температурі.
Потім прибираємо контейнер з оселедцем на 2 дні в холодильник.
До речі, термін зберігання готової оселедця в холодильнику 7 днів.
Пам'ятайте, що для засолювання оселедця не можна використовувати йодовану або занадто дрібну сіль, так як перша спотворює смак, а з другої легко переборщити.
Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати апетитні креветки з часником під пиво.
Також наш портал розповів про те, що рецепт смачного сібаса з овочами на сковорідці.
Нагадуємо, що ідеальні голубці зі сметаною за старовинним рецептом викликав фурор в мережі.