Український уряд поділився з населенням планами з термомодернізації українських будинків

У 2022 році в Україні буде термомодернізовано 6 тисяч будинків. Подібні роботи допоможуть знизити витрати українців на опалення на 60%. Про це під час виступу на Національному форумі "Безпечні дієві громади майбутнього" заявив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

Так, за цей рік планується утеплити 6 тисяч українських будинків, завдяки чому платіжки жителів цих будинків знизяться на 60%, а споживання газу буде знижено на 437 мільйонів кубометрів.

Реалізацію цього проекту підтримує кожен голова громади і кожен мер великих обласних міст. За словами Тимошенко, важливо відв'язатися від цін на газ та опалення і зрозуміти, що все залежить не тільки від комунальних тарифів.

Він нагадав, що на початку поточного опалювального сезону під час Конгресу місцевих і регіональних влад був підписаний Меморандум про не підвищення ціни н опалення для населення, і, незважаючи на те, що це був серйозний виклик для бюджетників, це вийшло реалізувати, і українці не платять зайве за опалення.

Наступним кроком є реалізація нового проекту, яким і є "велика термомодернізація", яка торкнеться кожної громади.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що за опалення доведеться платити по-новому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці можуть зажадати повернути гроші, якщо поставляється до них газ виявився неякісним.

Також "Hyser" писав, що українців обрадували новими надбавками.