Президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким Визнається незалежність так званих "ЛНР"і " ДНР".

Про це він заявив під час звернення до російського народу.

"Вважаю за необхідне прийняти давно назріле рішення-негайно визнати незалежність і суверенітет "ДНР"і " ЛНР". Прошу Федеральні Збори РФ підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу і взаємодопомогу з обома "республіками", - заявив Путін.

Крім того, Путін заявив, що влада в Києві захоплена: "вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе кровопролиття буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму".

Відзначимо, що раніше незалежність так званих "ЛНР" і " ДНР " підтримала лише Південна Осетія, яка, до слова, сама явлется невизнаним утворенням.

Не так давно можливість визнання " ЛНР " і " ДНР " допустив і глава Білорусі Олександр Лукашенко.

Тим часом, у ЗМІ вже не раз повідомлялося про те, що у Російської Федерації існує перевага сухопутних, морських і повітряних силах. З цієї причини вона може почати повномасштабний наступ, використовуючи кілька фронтів. Так, видання The Guardian вважає, що це буде північний схід країни, Донбас і Крим.

Hyser повідомляв раніше, що стало відомо, як назвали операцію Кремля щодо вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що розвідка Естонії показала, по яких містах Путін завдасть удару.

Крім того, ми писали, що при вторгненні Росії війська миттєво захоплять Раду, Кабмін і Майдан. На Заході розповіли, як вдарить Путін.