Якщо ви хочете приготувати смачні голубці в томатно-сметанному соусі, то вам обов'язково необхідно дізнатися цей рецепт. Блюдо виходить ніжним і дуже смачним.

А соус взагалі пальчики оближеш.

Інгредієнти для голубців:

-Капуста
-Вода
- Рис круглозерний 1 ст.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія
- Ріпчасту цибулю 1 шт.
- Морквина 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Часник 2 шт.
- Томатне пюре або різані помідори 1 ст.
- Вода з під капусти (можна бульйон)
- Сметана 1 ст.
- Борошно 1 ст. л.
- Томатний бульйон
- Мелений перець

Фарш:

-Яловичина
-Свинина
- Ріпчаста цибуля
- Панірувальні сухарі
- Смажену цибулю і моркву
-Солі
- Мелений перець

При подачі:

-Сметана
- Мелений перець

Візьмемо капусту і виріжемо качан. Опустимо капусту в киплячу воду і будемо варити її.

Варимо круглозерний рис на 80% готовності. Перед тим, як він буде готовий посолити. Варимо протягом 10 хвилин.

Наріжемо цибулю. Натремо на тертці моркву. Ставимо на сковороду, розігрітій з рослинним маслом.

Готуємо фарш. Нарізаємо свинину і яловичину на шматки і пропускаємо його через м'ясорубку з додаванням цибулі.

Половину піджарки додамо до фаршу, посолимо його

Додаємо до фаршу рис. Перемішувати.

Ставимо сотейник на газ і висипаємо в нього залишилася піджарку.

Беремо варений капустяний лист, зрізаємо товсту прожилку і стукаємо по ній молоточком. Можна видалити потовщення зовсім.

Кладемо м'ясо в капустяний лист і загортаємо його.

Складаємо голубці в сотейник, заливаємо томатний бульйон і додаємо воду з-під капусти. Посоливши. Доводимо до кипіння, прибираємо газ на мінімум і тушкуємо протягом 40 хвилин.

Окремо змішуємо борошно і сметану віночком. Додаємо рідину з голубців. І виливаємо цей соус до голубців.

Додамо чорний перець.

Голубці готуємо, поллємо їх сметаною і подамо до столу. Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати м'ясний розсольник за рецептом наших прабабусь.

Також Hyser повідомляв рецепт смачних коржів з рису, картоплі та часнику.

Нагадавши забутий рецепт справжнього українського борщу.