Російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що Росія програла давно Заходу боротьбу за Україну, який пропонує більш привабливу картинку.

Експерт упевнений, що Україна це "прекрасно розуміє, і йде на Захід. І це абсолютно нормально", пише "Апостроф".

Орєшкін вважає, що в даній сфері владі Кремля запропонувати Україні і Росії нічого і вони намагаються звести дискусію із Заходом до залякування. Путін вважає, що така тактика спрацює, адже він упевнений, що Захід боягузливий і злякається "броньованого кулака" РФ.

Путін був упевнений, що і так і буде через те, що Захід ніяк не відреагував, коли була грузинська війна. Також не послідувала від нього реакція, коли сталася анексія Криму, а також створення "ДНР" і "ЛНР".

Він вважає, що програш Москви почався тоді, коли вона почала відновлювати Радянський Союз. Як відомо, його розвал був пов'язаний з внутрішніми проблемами - спостерігалася відсутність зростання, люди були розчаровані в ідеалах, брехні і пропаганді.

Те, що Радянський Союз звалився, це було природним явищем, вважає експерт. Всі країни в його складі, крім Білорусі "рушили в бік Заходу" і це він називає нещасним збігом обставин.

Росія також пішла в бік Заходу і завдяки цьому в економічному секторі багато досягла. Однак глава країни"це економічне зростання осідлав і звернув на користь свого силового стану, і тепер він сам залежить від цього силового стану більше, ніж хотів би". Тепер же він блефує в силу відсутності інших козирів.

Орєшкін каже, що глава Кремля програв ще до того, як почав стягувати техніку. Нападати зараз він боїться, адже побоюється серйозного опору.

Раніше Hyser писав про те, що на Заході розповіли, як вдарить Путін.

Також Hyser повідомляв, що у Британії розповіли про плани Путіна.

Нагадавши звернення Зеленського про війну.