Міста в Фінляндії діляться на дорогі і бідні райони, як і скрізь у світі. Один з росіян переїхав в один з найбідніших кварталів і показав, як живуть фіни.

У кожному дворі є парковка, де кожному жителю будинку виділено власне паркомісце з електропідігрівом і таймером. Де попало машини залишати не можна, інакше отримаєш штраф від 40 до 50 євро. Якщо до вас приїжджають гості, то є спеціальна гостьова парковка.

Блогер також продемонстрував сміттєвий майданчик. На вигляд все цивільно, але за його словами - це одна з найбрудніших майданчиків.

Поруч з будинком є дитячий майданчик, поштова скринька, в яку фіни кладуть листи - це ще актуально в їхній країні.

Сам будинок виглядає досить акуратно. Він чистий і це незважаючи, що живуть в ньому не найбагатші люди. У під'їзді вказано розклад безкоштовних обідів, які регулярно влаштовують благодійні організації.

Під'їзд 3-поверхового відкритий до 21 вечора, після цього часу потрапити в будинок можуть тільки мешканці, які мають ключі. На першому поверсі є колясочна, сушарка для білизни з пічкою і сауна, якою може користуватися кожен. Коштує "абонемент" в парилку всього 10 євро на місяць.

У кожному будинку безкоштовна пральна машина для загального користування.

Далі блогер відкриває двері своєї квартири. Знімає він її удвох з дружиною. Квартира загальною площею 59кв. м.

Квартира вже облаштована шафою і вішалками в коридорі.

Проходимо далі і бачимо спальню, в якій також знаходиться величезна шафа, яку не можна прибрати навіть якщо вона вам недовподоби. Ліжко і комод постояльці придбали самі.

Санвузол також був обладнаний всім необхідним - чоловік тільки придбав пральну машину.

Кухня також обладнана всією необхідною технікою. Єдине чого не було в цій квартирі - це морозильної камери, тому подружжя придбало її окремо і встановило на місце посудомийної машини.

Зал - це величезна кімната, в якій розташувався диван, стіл, меблі з телевізором і навіть є місце для тренажера.

В місяць така квартира обходиться в 430 євро або 14 тисяч гривень з урахуванням того, що зарплата чоловіка за вирахуванням податків становить близько 2300 євро.

Сам будинок, і квартира муніципальні, тобто знаходяться у власності міста. Адміністрація міста не має права відмовити в оренді нікому з бажаючих зняти житло. Всі поломки оплачує держава. Це ж стосується ремонту в будинку або в квартирі.

Раніше Hyser писав про те, що з українців захотіли здирати нові податки.

Також Hyser повідомляв, що житло в Україні подорожчає на чверть.

Нагадавши, як деякі українські політики ведуть бізнес у Криму.