Жителі України опинилися в досить неспокійній ситуації і всерйоз замислюються над тим, щоб переїхати в звичний для відпочинку Регіон. Їх приваблюють нижчі ціни на оренду житла у Туреччині в зимовий період часу.

На тлі розмов про вторгнення Росії на українську територію попит на житло в Туреччині виріс в три-чотири рази, ніж минулого року в цей же час, пише "ubr".

Наразі в країні досить низькі ціни на житло і вони приблизно такі ж, як і в Києві, а пропозицій - більше.

Для в'їзду в країну потрібен сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тест. Туреччина ж залишається відкрита для іноземних громадян.

Засновник агентства зарубіжної нерухомості Hayat Estate В'ячеслав Фоменко каже, що багато українців розглядають Туреччину, як альтернативний варіант переїзду в такий непростий час.

Якщо говорити про оренду, то вартість житла в Аланії в будинку відносного нового проекту і в 500 м від моря зараз становить від 300-400 євро на місяць. На першій лінії оренда складе близько 700-1000 євро.

Однак такі ціни актуально тільки для не сезону і періоду оренди мінімум на рік. У травні-червні розцінки будуть зовсім інші. З цієї причини в лютому вигідно буде орендувати житло довгостроково, адже вже влітку квартири по 300-400 євро стануть по 1000-1500 євро.

Втім і раніше українські туристи практикували довгострокове проживання в Туреччині. А якщо у них є там нерухомість, то проживання там припадає тільки протягом декількох місяців в році. Решта часу - це простій або здача житла в оренду.

"Тому я думаю, що тільки в одну Аланію на період занепокоєнь в Україні можуть переїхати близько 50, а то і 100 тис.осіб. А крім неї-є інші курортні міста. Тобто при бажанні Туреччина може вмістити пару-трійку мільйонів українців, а більше – навряд чи і бажаючих буде", – вважає Фоменко.

Раніше Hyser писав про те, що з українців захотіли здирати нові податки.

Також Hyser повідомляв, що житло в Україні подорожчає на чверть.

Нагадавши, як деякі українські політики ведуть бізнес у Криму.