Президент Росії Володимир Путин має намір захопити київську владу, оточивши українську армію, однак українці дадуть відсіч.

У Російської Федерації існує перевага сухопутних, морських і повітряних силах, пише "Главред". З цієї причини вона може почати повномасштабний наступ, використовуючи кілька фронтів. Так, видання The Guardian вважає, що це буде північний схід країни, Донбас і Крим.

Також в матеріалі йдеться про те, що гіпотетично, сухопутні війська в Білорусі (під прикриттям авіаударів по українській території) можуть очолити блискавичний рух на південь для захоплення столиці України.

Аналітики впевнені, що за прогнозами Кремля в такому випадку українська армія капітулює. Однак військові України і цивільні, які мають намір стати на захист своєї Батьківщини, не планують здаватися ні за яких умов, що ускладнює реалізацію плану Кремля.

"Основними цілями будуть Офіс президента, Верховна Рада, Міністерства, українські ЗМІ та Майдан Незалежності – символічне місце українських продемократичних революцій", - йдеться в матеріалі.

Аналітики вважають, що Москва могла б вибрати інший і сценарій і не ризикувати так сильно. Влада Кремля могла б створювати промосковські "республіки" для захоплення українських земель.

Крім того, Росія може спробувати захопити порти в Маріуполі та Одесі, створюючи тим самим сухопутний коридор до Криму.

За прогнозами британських міністрів, наступ Росії може зустріти опір українських військових і громадян, що приєдналися до них, що спричинить за собою значні втрати з боку РФ.

"При такому сценарії російська громадська думка може обернутися проти Путіна", - підсумували аналітики.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський провів у Борисполі нараду з керівництвом силових структур на тлі загострення ситуації на Донбасі.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо, як назвали операцію Кремля щодо вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що розвідка Естонії показала, по яких містах Путін завдасть удару.