Ніхто не стане заперечувати, що напружена ситуація навколо України і Росії з кожним днем набирає обертів. При цьому політична партія Володимира Путіна, Євросоюзу і Президента США Байдена багато в чому залежить від ситуації на Донбасі. А там щосили поширюється інформація, що українські військові нібито скидають вибухові пристрої на будинки мирних населених пунктів за допомогою безпілотників і провокують початок війни. Президент Володимир Зеленський терміново звернувся до союзників і українців.

Так, у неділю, 20 лютого 2022 року, Президент України Володимир Зеленський провів у Борисполі нараду з керівництвом силових структур на тлі загострення ситуації в Донбасі.

Український лідер підкреслив, що дуже стурбований тим, що зараз на тимчасово окупованих територіях в Криму і на Донбасі знаходяться від 30 до 35 тисяч російських військових. В таких умовах, за словами Володимира Зеленського, для початку повномасштабної війни на сході країни може вистачити навіть одного гарматного пострілу.

"Так що провокації, дійсно, дуже небезпечні, якщо є така кількість військ. Один обстріл, один артилерійський постріл можуть призвести до війни", - зазначив Зеленський.

Він також звернув увагу на те, що ці побоювання поділяють сусідні з Україною країни.

"Ми знаємо історію Радянського Союзу, і вони розуміють, з якими ризиками ми стикаємося. Польща, Литва, Естонія, Латвія, Молдова - вони знають, до чого це може привести. Так що нам потрібно бути дуже обережними", - додав президент.

Також стало відомо, що в Україні побоюються, що Росія може вчинити терористичні акти на окупованій території Донбасу і звинуватити в цьому Україну для виправдання введення військ. Такою думкою поділився головнокомандувач збройними силами Валерій Залужний.

"Противник використовує примусове вивезення мирного населення, перш за все, жінок і дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій", – заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Раніше Hyser писав, що українцям розповіли, що буде з банківськими картами в разі вторгнення Росії в Україну.

Нагадуємо, що Російська Федерація почала ядерні навчання з використанням балістичний і крилатих ракет.

Також наш портал повідомляв, що Чорнобильську зону Відчуження закрили через "технічні причини".