З кожним днем прихід весни здається все ближче-сонячних днів стає більше, а повітря в денні години вже прогрівається до весняних температур. Більш того, в деяких областях України найближчим часом можливий прихід метеорологічної весни, так як плюсова температура очікується як вдень, так і вночі. Чи все так райдужно, як здається на перший погляд, вже розповіли синоптики.

Ніхто не стане сперечатися, що вже з середини лютого-2022 погода в Україні чітко нагадує березневу. Більш того, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. Суботіна НАН України Світлана Бойченко не так давно заявила, що весна цього року почнеться раптово, без переходів і мінливості, тобто "різко і відразу".

Схиляється до швидкого настання весни і начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Він зазначив, що, згідно з аналізом багаторічних даних, Середня дата початку весни в 21 столітті – 2 березня.

Постригань також обрадував українців звісткою, що майже в половині випадків весна в Україну приходила рано - з випередженням середніх термінів на 1.5-3 тижні. Синоптик написав, що за останні 30 років найпізніша весна спостерігалася в 2013 році – тоді вона прийшла 30 березня, а ось найраніша настала в 2002 році - 22 січня.

Враховуючи все вищесказане, українцям вже можна сміливо ховати сани і дублянки. А ось про те, яка погода очікується навесні, можна простежити на змодельованому прогнозі від порталу Wisemeteo на прикладі Києва, столиці України. Про це пише Апостроф.

Так, очікується, що в Києві весна в 2022 році буде з нечисленними опадами і переважно прохолодна. Це означає, що температуру повітря вище + 20 градусів слід чекати не раніше середини травня.

Таким чином, Березень в столиці в 2022 році буде збігатися з погодою, яку фіксують вже зараз в лютому. Вдень нижче 0 не опуститься, але і не порадує +10 градусів тепла. Максимальна температура в березні буде ближче до кінця місяця-27 березня, очікується +8.

Що ж стосується другого місяця весни, то опади в квітні посиляться, але разом з цим буде і більше сонця. Максіамальна температура в квітні + 15 градусів, 27 квітня.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що астрологи розповіли, представники яких знаків Зодіаку зможуть розбагатіти в кінці лютого.

Нагадуємо, що у Чорнобилі помітили рідкісну тварину незвичайного кольору.

Також портал Hyser інформував, що синоптики розповіли, якою буде погода на"травневі".