Раніше потрапити в Зону не було особливої складності. Регіон був відкритий для відвідувань в будь-який час року. Однак вчора, 19 лютого, територію було закрито з «технічних причин».

Детальніше про це інформує сайт UBR, посилаючись на заяву голови Асоціації чорнобильських туроператорів, директора агентства "Чорнобиль тур" Ярослава Ємельяненка на своїй сторінці в мережі Facebook.

Офіційна причина закриття території вказана так: "з технічних причин". Однак, швидше за все, мова йде про потенційну військову загрозу з боку Білорусі.

Глава агентства підкреслив, що всупереч військовій загрозі, Чорнобиль був і залишається одним з найбільш відвідуваних місць в Україні, куди з'їжджаються журналісти і туристи з усього світу.

Ярослав Ємельяненко висловив сподівання, що найближчим часом заборону на відвідування заповідної території Чорнобильської зони відчуження буде скасовано.

[embed]https://www.facebook.com/yaroslav.chernobyltour/posts/2466185256849896?__cft__

Підписники Ємельяненка засипали коментарями публікацію у Facebook.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що естонська розвідка показала карту потенційних об'єктів на території України, які Путін планує знищити.

Нагадуємо, що експерти розповіли, що буде з грошима на картах у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також портал Hyser інформував, що Росія почала ядерні навчання з використанням балістичних і крилатих ракет.