М'ясні, овочеві, рибні, фруктові... Усього розмаїття існуючих салатів не зможе перерахувати жоден професійний кухар. При цьому кожен з них прекрасно втамовує голод, поживний і заражає бадьорістю.

Рецепт салату з моркви, сиру і кукурудзи з часником можна сміливо віднести до так званих кулінарних паличок-виручалочкам. Ще б пак, готується він елементарно, максимально швидко, інгредієнтів знадобиться мінімум, і при всьому при цьому результат приємно здивує кожного.

Хрустка морква і консервована кукурудза забезпечують салату приємну солодкість і роблять його соковитим, а часник надає закусці характерний аромат і гостроту.

Складові:

  • морква -2 шт;
  • кукурудза консервована-1 банка;
  • часник-2-3 зубчики;
  • петрушка-пара гілочок;
  • сир-100 г;
  • сметана або майонез для заправки.

Злегка приварену моркву потрібно очистити і натерти на крупній тертці.

Банку консервованої кукурудзи потрібно відкрити і злити рідину.

Сир теж потрібно натерти як і моркву.

Часник потрібно почистити і додати до моркви і сиру. Його можна пропустити через прес або подрібнити на дрібній тертці. При цьому кількість часнику кожна господиня може регулювати виходячи з власних уподобань.

Салат потрібно заправити майонезом. Солити не обов'язково, так як сир і майонез вже досить солоні. Але якщо ви заправляєте сметаною або йогуртом, то тоді можна додати трохи солі за смаком.

Подавати цей простий, ароматний, смачний і ситний салатик можна відразу ж або дати йому настоятися в холодильнику протягом одного-двох годин.

До речі, щоб салат вийшов дійсно смачним, вибирайте соковиту моркву. Якщо вона буде сухуватою, то потрібно збільшити кількість майонезу або сметани. Сир можна взяти будь-який твердий або напівтвердий, а кількість часнику залежить виключно від смаку тих, хто буде цей салат пробувати.

Раніше "Hyser" писав, як зробити соковиті рулетики з індички і кабачка.

Також наш портал розповів про те, як приготувати сирні рулети з крабових паличок.

Нагадуємо про рецепті найніжнішої запіканки з капусти.