COVID - 19 вирує по всьому світу ось уже третій рік і досі не думає вщухати. Підступна інфекція забрала мільйони життів різних людей, не обходить вона стороною і популярних акторів, музикантів, письменників, спортсменів, священнослужителів і громадських діячів.

Так, 18 лютого стало відомо, що рівно через місяць після свого 72-річчя, помер Борис Георгійович Невзоров, радянський, російський актор театру і кіно, режисер, педагог. Він пішов у інший світ в один день з ще одним зірковим артистом-Геннадієм Юхтіним.

Про смерть артиста повідомили в Малому театрі, де він служив до кінця життя. Новина про те, що він помер від коронавірусу стала для багатьох несподіванкою.

"На жаль, повинна підтвердити цю гірку звістку, Борис Невзоров помер від коронавірусу", - написала директор Малого театру Тамара Михайлова.

Борис Невзоров більше був відомий в якості кіноактора, ніж театрального діяча. Дебютною для нього стала роль будівельника Павла Андрєєва у фільмі "Дорога" (1975, Режисер Леонід Попов). Всього ж у професійній скарбничці Бориса Невзорова більше 100 ролей в кіно і на телебаченні.

Глядачам постарше він знайомий за фільмами" Росія молода"," Діти сонця"," головний конструктор","наказ: перейти кордон".

Діти 90-х, напевно, пам'ятають його ролі в серіалах "прості істини", "Каменська", "Метод Лаврової", "Марш Турецького", "Далекобійники", "Останній міністр".

Крім того, Борис Невзоров знімався у фільмах "Люди на болоті", "повінь", " у попа була собака...", "Росія молода", "Майор", "Особливо небезпечні", "Поліська хроніка", , "знайти і знешкодити", , "Без особливого ризику", "Жив-був Петро", "парашутисти", , "Русь Початкова", "гулящі люди", "нелюд, або в раю заборонене полювання", "гріх", "Гладіатор за наймом", , , "Леді Бомж", "Дорога Маша Березіна", "зцілення любов'ю", "Вовчиця", "Жаркий лід", "Брати Карамазови", "Метод лавровий", "дурень", "чуже гніздо", "Софія", "сімейна справа", "все могло бути інакше", "Близнюк" та інших.

У 2011 році йому присвоєно звання народного артиста РФ.

Невзоров був офіційно одружений тричі. Останні роки Борис жив з бухгалтером Оленою Хрипуновою, яка молодша за нього на 25 років. У 70 років Невзоров ще раз став батьком-у них з дружиною народилася дочка Анастасія.

На жаль, точний час і дата церемонії прощання і похорону з знаменитим артистом поки не було оголошено - родичі пообіцяли, що в найближчі дні нададуть додаткову інформацію з цього приводу. Церемонія, якщо вірити друзям і знайомим артиста відбудеться в стінах культурного закладу (Малий театр), але місце поховання залишається невідомим.

Раніше "Hyser" писав про те, що не стало відомого українського режисера.

Також наш портал розповів про те, що не стало сценариста легендарного фільму"Друг".

Нагадуємо, що обірвалося життя зірки"Володаря кілець".