Однак який же споконвічний рецепт українського борщу? Детальніше про це інформує Youtube-канал російського шеф-кухаря Василя Ємельяненка. Кулінар пояснює, що цей рецепт йому подарували українські колеги.

Інгредієнти для борщу абсолютно стандартні: свиняча грудинка, картопля, буряк, ріпчаста цибуля, морква, зелень, капуста, сало.

Для початку необхідно приготувати бульйон. Половина цибулини і кілька скибочок моркви необхідно обдати пальником, скласти в каструлю і покласти грудинку. Додаємо перець, сіль, лавровий лист, ставимо на вогонь і варимо протягом 40 хвилин. Після того, як бульйон зварився, м'ясо необхідно розібрати на волокна або порізати на квадрати, бульйон необхідно процідити, і поставити назад на вогонь. Туди ріжемо картоплю кубиками і ставимо варитися.

Паралельно розігріваємо дві сковороди. Зажарку необхідно робити на салі. Для цього беремо сало, ріжемо дрібними кубиками, і обсмажуємо на одній зі сковорідок. Жир необхідно розподілити пропорційно на дві сковороди, шкварки залишаємо на потім.

У сковороду ріжемо дрібно цибулю, ставимо обсмажуватися. До цибулі додаємо крупно натерту моркву, обсмажуємо і насипаємо чайну ложку цукру. В іншу сковорідку необхідно додати дрібно нарізані стебла кропу, обсмажити і додати натертий печений буряк, і туди додаємо дві столові ложки оцту. Оскільки в сковороді з буряком рідини зовсім немає, туди необхідно додати трохи бульйону. Ми залишаємо буряк на маленькому вогні і трохи проварюємо в сковороді.

Паралельно шаткуємо капусту. У бульйон додаємо капусту, а також зажарку з моркви. Хвилини три проварюємо першу зажарку і капусту, і насипаємо в каструлю м'ясо. Далі необхідно підготувати томатну пасту. Автор відео бере готові томати пелаті, кілька столових ложок на сковороду і випаровує зайву рідину. Можна приготувати томатну пасту зі свіжих помідорів, а також можна використовувати консервовану томатну пасту.

Далі беремо чайну ложку борошна на суху сковороду, туди додаємо трохи соняшникової олії, цю суміш пережарюємо до золотистого кольору, і виливаємо в каструлю. У каструлю додаємо буряк. Даємо борщу покипіти кілька хвилин. Паралельно нарізаємо багато часнику, зеленої цибулі, пучок кропу і петрушки. З ними змішуємо шкварки, і всю цю суміш висипаємо в борщ.

Справжній український борщ готовий. Приємного апетиту!

Раніше інформаційний портал Hyser публікував рецепт смачного салату з тунцем.

Нагадувати, як можна приготувати смачні курячі сердечка в сметані.

Також портал Hyser інформував про простий рецепт смачного зефіру.