Неодноразово фотографи, вчені, сталкери фіксували на фото і відео різних тварин, які продовжують жити в 30-ти кілометровій зоні відчуження, розмножуватися там, і збільшувати свої популяції.

Зрозуміло, все це відбувається завдяки відсутності в зоні людини. Флора і фауна там знаходяться в своєму первозданному вигляді. І хоча місцями радіаційний фон виходить за рамки допустимого, це не заважає тваринам там жити. Деякі очевидці стверджували, що в Чорнобильській зоні відчуження бачили рідкісні види тварин, які знаходяться на межі зникнення. По суті, земля і природа самі себе лікують, і відсутність людей благотворно позначається на біосфері того місця.

А нещодавно, відомий фотограф Сергій Домашевський на своїй особистій сторінці в Facebook показав фото рідкісної тварини, яка випадково потрапила в об'єктив його фотоапарата. Про це інформує сайт УНІАН.

На фото зображена козуля незвичайного забарвлення. На перший погляд здається, що тварина є альбіносом, адже колір хутра кремового відтінку. Однак сам фотограф запевняє, що в природі існують такого забарвлення козулі, але зустрічаються вони досить рідко.

Крім козуль, Сергій Домашевський сфотографував дві лисиці. Обидві були шикарного бурштинового кольору, з чорними вушками, чорними лапками і білим «слюнявчиком». Фотограф зазначив, що лисиць він засік біля села Запілля. Домашевський зазначив, що зустрічав дуже багато різних тварин на території Чорнобильської зони відчуження, крім зубрів і ведмедів.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що астрологи розповіли, представники яких знаків Зодіаку зможуть розбагатіти в кінці лютого.

Нагадуємо, що українська влада перерахувала категорії пенсіонерів, хто раніше отримає проіндексовані виплати.

Також портал Hyser інформував, що синоптики розповіли, якою буде погода на "травневі".