У день передбачуваного нападу на Україну Росія почала відводити свої війська в місця їх постійного базування - незважаючи на прогнози заходу, наступу 16 лютого так і не відбулося.

Існує думка, що масова істерія в західних ЗМІ може бути елементом інформаційної війни, пише "Апостроф".

За словами російського політолога і публіциста Андрія Піонтовського, в США розцінюють відведення військ РФ, як крок у правильному напрямку. Він назвав три причини, за якими в Кремлі дали команду відводити війська від українсько-російського кордону.

Першою причиною він назвав готовність України до опору. Не тільки українські військові готові обороняти свою країну, а й 37% українців без роздумів візьмуть в руки зброю, щоб захистити Батьківщину.

Другою причиною він вважає готовність американців надати підтримку Україні, а також ввести жорсткі антиросійські санкції.

Третьою причиною він вважає важливі виступи впливових російських військових. Незважаючи на те, що вони у відставці, вони дуже шановані люди в армії і спецслужбах. Вони засуджують російського президента Володимира Путіна в його спробах почати повномасштабну війну проти України.

Піонтовський каже, що не тільки ліберали підписують петиції проти війни, але і "путінський глибинний народ" досить різко налаштований проти цієї війни.

Саме ці причини послужили тому, що Путін вирішив відступити. "Це перемога насамперед для України, яка стимулювала два перших фактори своєю готовністю до запеклого опору", - упевнений політолог.

Як відомо, біля кордонів України зосереджено понад 100 тисяч російських військових з технікою. За словами Путіна, війни з Україною він не хоче. Про це він заявив канцлеру ФРН Олафу Шольцу. Більш того, голова Кремля висловив готовність до спільної роботи і до подальших переговорів.

Раніше Hyser писав про те, що у Пентагоні здивувалися словами Байдена про те, що Росія нападе на Україну 16 числа.

Також Hyser повідомляв, що у Росії розповіли, чим обернеться вторгнення в Україну.

Нагадавши, що потрібно покласти в "валізку для виживання".