Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати домашній зефір на агар-агарі з домашніх яблук. Він набагато смачніше магазинного та ще й зроблений своїми руками.

Отже, для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 125 г яблучного пюре (яблучне 100 г + 25 г пюре чорниці)
  • 100г цукру для пюре
  • 1 білок

Для сиропу:

  • 75 г вода
  • 200 г цукор
  • 5 г агар-агар

Розріжемо яблука навпіл і видалимо серединки.

Викладаємо їх на форму, яку необхідно попередньо застелити пергаментом і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Кладемо чорницю в кухлик, ставимо на вогонь, даємо закипіти і варимо протягом 2-3 хвилин.

Дістаємо яблука, перекладаємо в миску і подрібнюємо блендером з шкіркою. Потім беремо сито і перетираємо через нього пюре - повинно вийти 100 грамів.

Для кольору додамо 25 грамів пюре чорниці також перетираючи її через дрібне сито. Додаємо 100 грамів цукру і ставимо на вогонь, щоб цукор розчинився.

Коли це станеться, знімаємо пюре з вогню і охолоджуємо. Можна для охолодження використовувати лід - так вийде набагато швидше.

У кухлик з високими бортиками додаємо воду, агар-агар і цукор. В цей же час додаємо до охолодженого ягідного пюре яєчний білок і збиваємо міксером. Сироп в цей час ставимо на середній вогонь і після закипання варимо його перемішуючи протягом 5-6 хвилин.

Коли сироп почне густіти, знімаємо його з вогню. Тим часом в комбайні ягідне пюре вже збите і, роблячи трохи менше швидкість, починаємо вводити сироп в збите пюре.

Збиваємо ще 2-3 хвилини. Вийшла готова зефірна маса.

Відсаджувати зефір найзручніше на папір для випічки. Перекладаємо зефірну масу в кондитерський мішок і починаємо відкидати зефірки.

Ми залишаємо зефір сохнути на 4-6 годин.

Після того, як зефір висохне, можна відразу його посипати цукровою пудрою, а можна з'єднати по дві половинки і тільки потім посипати. Зовнішній вигляд солодких ласощів на смак кожного. Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати ніжні оладки на молоці.

Також Hyser повідомляв, що рецепт салату "примхлива жінка".

Нагадавши рецепт самого соковитого бургера за 10 хвилин.