У поточному 2022 році українських пенсіонерів очікує кілька етапів підвищення пенсійних виплат. Перший етап вже відбувся в січні.

На лютий збільшення пенсій не заплановано, а в березні практично всім громадянам виплати проіндексують, пишуть "Факти".

У Пенсійному фонді нагадують, що в січні були збільшені виплати двом категоріям громадян. У березні обіцяють індексацію 14%.

Радник міністра соцполітики Микола Шамбір каже, що найменша виплата, яку додадуть українським пенсіонерам - це 100 гривень. Середня сума доплати складе трохи більше 550 гривень. Що стосується пенсій державних службовців і журналістів, то даних про індексацію їх виплат немає. Уточнюється, що відповідний проект закону ще не затвердили в парламенті.

Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна говорила, що в березні будуть проіндексовані не тільки пенсії, а й "вікові добавки". Вона мала на увазі ті 500 гривень, які кожні місяць платять пенсіонерам, яким виповнилося 80 і більше років, а також 400 гривень, які щомісяця отримують пенсіонери у віці від 75 до 80 років.

За словами міністра після індексації виплат цифри збільшаться 570 і 456 гривень відповідно.

Також у березні уряд збільшить мінімальні виплати, відповідні прожитковому мінімум для людей, які втратили працездатність. В даний час сума виплати становить 1934 гривні. Після підвищення сума складе 2093 гривень.

Раніше Hyser писав про те, хто отримуватиме пенсію незалежно від віку.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про затримки пенсій.

Нагадаємо, що українцям почнуть видавати спецсубсидии.