У Міністерстві цифрової трансформації розповіли про деякі деталі видачі смартфонів за щеплення

Український уряд вдається до різних способів підвищити мотивацію українців вакцинувати проти коронавірусу. Пенсіонерам, наприклад, за щеплення пообіцяли безкоштовні Смартфони. Заступник голови Міністерства цифрової трансформації України Олексій Вискуб пояснив деякі моменти видачі цих телефонів.

Так, повідомляється, що пристрої, які українські пенсіонери отримають в рамках програми "e-Смартфон" будуть прив'язані до конкретних абонентів, у зв'язку з чим перепродувати ці смартфони буде заборонено. Прив'язувати смартфони будуть за допомогою зв'язку SIM-карти з IMEI смартфона і реєструючи паспортні дані. Для того, щоб уникнути випадків шахрайства, номер стане фінансовим.

За словами Вискуба, деякі українці точно захочуть передати цим Смартфони, проте уряд разом з операторами мобільного зв'язку розробив спосіб, як цьому запобігти.

Мобільні оператори, наприклад, запропонували створити і встановлювати на безкоштовні Смартфони спеціальний додаток, який дозволити управляти незмінністю користувача смартфона.

Варто відзначити, що закупівельна вартість кожного смартфона складе від 4 до 5 тисяч гривень. У кожному телефоні в обов'язковому порядку буде встановлений NFC-модуль. Імовірно, постачальником смартфонів стане відома компанія Samsung, український уряд вже веде з нею переговори.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям пояснили, як за допомогою ковидної тисячі оплатити комуналку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд заявив, що ковидну тисячу можна отримати готівкою.

Також "Hyser" писав, що у Державному додатку з'явилася довідка про трудовий стаж.